Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli straffet for bannere

Fotballforbundet sender Klanens bannerstunt til påtalenemnda

Norges Fotballforbund misliker stuntet som Vålerenga-tilhengerne utførte i kampen mot Molde søndag. Nå er saken sendt videre til påtalenemnda.

BANNERE: Vålerenga-fansen stilte opp med et titalls bannere med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet
BANNERE: Vålerenga-fansen stilte opp med et titalls bannere med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Vålerenga-supporterne hadde utstyrt seg med en rekke bannere søndag. «Heller horesønn enn voldtektsmann», «Sex krever samtykke, håper du mister såpestykket», «Selv om noen sover gjelder fortsatt Norges lover» lød noen av ytringene.

Alle hentydet til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt.

Mandag var saken oppe i et møte i juridisk avdeling da Norges Fotballforbund. Der ble det besluttet å sende saken videre til forbundets påtalenemnd.

- Det er naturlig at påtalenemda oppretter sak i dette tilfellet. De må vurdere om de vil anbefale sanksjoner, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik til TV 2.

- Mange opplever nok innholdet på bannerne som forhåndsdømming, og ved et tilfelle skal spilleren også ha blitt navngitt. Det er vi kritiske til. Ingen er dømt i denne saken, sier Haavik.

- Dette er ikke greit. Vi har gitt arrangør og delegat beskjed, opplyser Molde-direktør Øyvind Neerland i en SMS til TV 2 Sporten.

Vålerenga-direktør Erik Espeseth reagerer også overfor lagets egne fans, men han vil avvente en eventuell beslutning fra påtalenemda.

Kampen endte for øvrig 0–0.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media