Fotballforbundet skal granske Hauge

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har pålagt Norges Fotballforbund å granske Rune Hauges rolle i John Obi Mikel-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale fotballforbundet FIFA skriver i et brev til Rune Hauge at konflikten mellom Lyn og agenten skal behandles av Norges Fotballforbund.

-  Dette er helt nytt for meg. Nå må vi vurdere hvordan vi skal håndtere dette videre, sier Thor Grønnerud i NFF til Dagbladet, etter å ha fått opplest hva FIFA skriver.

Saken splittes

FIFA vil at hele Mikel-saken skal splittes opp i flere behandlinger. De nasjonale konfliktene skal behandles nasjonalt, mens FIFA bare skal se på det internasjonale. Det betyr at konfliktene mellom Manchester United, Chelsea og agentfirmaene SEM og Profile, skal behandles av det engelske fotballforbundet FA. Og at konflikten mellom Lyn og Hauge skal behandles av NFF.

-  Alle disse konfliktene henger jo sammen, sier Grønnerud.

Dilemmaer

Dersom NFF skal granske Hauge vil de havne i flere dilemmaer: Hvordan kan de granske Hauge, når agenten er så tett knyttet opp mot forbundet? I juni ble det klart at Hauge vil få 100 millioner kroner fra Fotballforbundet etter at han framforhandlet tv-avtalen. Skal forbundet dømme Hauge, må det skje i domsutvalget. Der sitter representanter for de samme klubbene som håver inn millioner fra medieavtalen. Lyns sak mot Hauge er veldig lik den saken Manchester United har anlagt mot Hauge. United-saken skal forsatt behandles hos FIFA, og hva om NFF og FIFA kommer til hver sin konklusjon i to nesten helt like saker? Hvilken hatt bar Rune Hauge da han fikk Mikel til Norge? Var han agent, lisensiert av NFF? Eller representerte han firmaet sitt Profile, som er registrert i England?

Lite ryddig

Lyn mener også det er lite ryddig at saken splittes på denne måten.

-  I og med at det er så mange internasjonale aktører involvert, blir det lite ryddig om ikke FIFA tar seg av alt, sier Lyns advokat Erik Nadheim til Dagbladet.

Rune Hauge har heller ikke sett brevet når Dagbladet ringer ham.

-  Det er så mange brev i denne saken at jeg ikke har tid til å forholde meg til alt. Jeg har andre som jobber med dette for meg. Uansett forholder jeg meg greit til det FIFA eller fotballforbundet bestemmer i saken, sier Rune Hauge.

GRANSKES: Fotballagent Rune Hauge.
MIDTPUNKT: Fotballfarsen John Obi Mikel runder et nytt kapittel, men er langt unna noen endelig løsning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer