Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotballforbundet sprer løgner om futsal

Frank Hartvedt, leder for Den skandinaviske futsalbevegelsen (IFS), raser mot NFF.

-  Fotballforbundet påstår at overskuddet fra futsalfotballen går i private lommer. Det er rein løgn. Overskuddet blir alltid pløyd tilbake til sporten, sier Frank Hartvedt til Dagbladet.

Det er uttalelser fra fotballforbundets informasjonssjef Roger Solheim han har bitt seg merke i. Den første er fra Dagbladet 6. januar:

-  Det IFS gjør er ikke ulovlig. Ulempene ved at private aktører får kontroll, er at ressursene forsvinner i private lommer og ikke tilbake til fotballen.

-  Alvorlig

Hartvedt mener det er alvorlig når landets største særforbund kommer med usannheter, og føler at fotballforbundet motarbeider futsalen.

-  Fotballforbundet påstår at vi tar penger fra fotballen, men har ingen dokumentasjon, sier Frank Hartvedt.

30 millioner

I dag spiller anslagsvis 30 millioner futsal på verdensbasis. I mai passerte man 15 000 lag i breddeserien «Scandinavian Indoor Series». Parallelt med oppblomstringen, er hverdagen for futsalbevegelsen blitt vanskeligere.

-  Dommere i utendørsfotballen blir nektet å dømme i IFS-turneringer, og etablerte dommere i futsal får plutselig beskjed fra kretsen i utendørsfotballen at tjenestene deres ikke lenger er ønsket hvis de fortsetter som futsaldommere, sier Hartvedt.

-  Fratatt booking

-  Det alvorligste er behandlingen vi får i forbindelse med idrettshallene. Ved flere anledninger har vi booket turneringsdatoer i haller og seinere opplevd at vi blir fratatt booket tid til fordel for leietakere som kommer inn på et seinere tidspunkt, sier Frank Hartvedt.

Roger Solheim fastholder uttalelsene sine om futsalbevegelsen.

-  Jeg holder fast ved det jeg har sagt. Idretten i Norge i dag, som for eksempel fotballforbundet, er ideell av natur. Alt overskuddet går tilbake til aktiviteten. IFS er verken medlemsstyrt eller organisert på samme måte. I stedet er det noen som kan forvalte overskuddet etter eget ønske, sier Roger Solheim. Han benekter at fotballforbundet motarbeider futsalbevegelsen.

• Din kommentar: Er futsal mer moro enn fotball?

SLÅR TILBAKE MOT NFF: Frank Hartvedt, leder i den skandinaviske futsalbevegelsen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling