Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballforbundet straffer bråkmakere

Det engelske fotballforbundet truer med utestengelser opp mot et år for spillere som forbryter seg overfor dommere.

I de tilfellene der spillernes protester fører til at de fysisk kommer i kontakt med dommerne ønsker FA å innnføre automatisk utestengelse i 12 kamper. Dersom samme spiller forbryter seg igjen blir suspensjonen utvidet til et helt år.

- Vi ønsker at spillerne skal konsentrere seg om fotball, ikke om dommeren. Vi kan ikke godta at dommere blir angrepet fysisk. Hans posisjon skal være hellig, sier FA talsmann Adam Crozier til nyhetsbyrået AP.

Stygge episoder Det er de seneste års episoder der dommere fysisk har blitt angrepet av spillere som har fått forbundet til å reagere.

Mange vil huske Paulo Di Canios dytting av dommer Paul Alcock, der den daværende Sheffield Wednesday-spilleren ble straffet med nettopp 12 kampers karantene.

Fjorårets sesong inneholdt også flere stygge episoder, deriblant regelrett håndgemeng mellom spillere fra Leeds og Tottenham der utfallet ble en bot på 2 millioner kroner til hver av klubbene.

- Spillernes generelle oppførsel må forbedres. Folk ønsker å se fotball, ikke folk som sloss, mener Crozier.

Forskjellsbehandling Også fjorårets ligamester Manchester United var i hardt vær etter at Roy Keane og hans lagkamerater ga dommer Andy D'Urso en verbal overhaling en sjelden har sett maken til i engelsk fotball. United slapp straff i dette tilfellet, men FA lover at storklubbene ikke skal slippe like lett unna neste gang.

- Det skal bli likegyldig om du spiller for Manchester United eller Macclesfield, sier Crozier som dermed indirekte innrømmer at de store lagene så langt har sluppet for billig unna.

- Det har aldri vært noen bevisst forskjellsbehandling, men vi ser at vi ikke alltid har vært konsekvente i straffeutmålingen. Det er denne feilen vi ønsker å rette opp nå, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media