Victor Nilsson Lindelöf

Fotballfrua ut mot hets og rykter

I et blogginnlegg går Maja Nilsson Lindelöf hardt ut mot hetsen fra fansen og rykteflommen i mediene.

TØFT: Maja og Victor Nilsson Lindelöf fikk sitt første barn forrige helg. Men mye av gleden ble ødelagt av hetsen fra fotballfansen og alle ryktene i svenske medier. Foto: NTB Scanpix
TØFT: Maja og Victor Nilsson Lindelöf fikk sitt første barn forrige helg. Men mye av gleden ble ødelagt av hetsen fra fotballfansen og alle ryktene i svenske medier. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United-stjerna Victor Nilsson Lindelöf havnet i hardt vær da han sto over Sveriges to EM-kvalifiseringskamper nylig. Kritikken haglet.

United-stjerna mottok hets for avgjørelsen, og spekulasjonene raste vilt i sosiale medier. Svenske aviser omtalte også rykteflommen, som de mente skapte en uro i det svenske landslaget.

Lindelöf forklarte at, som rett og rimelig er, så valgte han å bli hjemme, da han og kona Maja ventet barn med termin rundt det tidspunktet. Nå forteller sistnevnte på sin blogg at det ligger mer bak avgjørelsen.

Hun forteller om noen tøffe uker før sønnens fødsel, da det skal ha oppstått komplikasjoner i løpet av de siste ukene.

- Midt i alt dette har det vært kaos i mediene som vi og familien har prøvd å håndtere, samtidig som vi visste at noe ikke var helt riktig i magen. Vi var i sjokk, skriver Lindelöf.

PHOTOSHOP: Johanna Emma Olsson er en av Sveriges mest kjente influencere. Nå er hun i hardt vær etter en Photoshop-tabbe. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Langer ut mot mediene

Det skal nevnes at Maja og Victor Nilsson Lindelöf fikk en frisk og velskapt sønn forrige helg.

Lindelöf er videre kritisk mot medienes håndtering av saken.

- Visse personer, og framfor alt mediene, har ødelagt en del av det man som menneske har rett til å få håndtere i fred, nemlig den lykken over å bli forelder. Man fortjener, fotballproff eller ei, å få håndtere det i fred. På en måte føler jeg meg frarøvet følelsen man skal ha som forelder dagene før barnet kommer til verden, og dagene etterpå. Lykkeønskningene har blitt blandet med hets, takket være mediene, skriver Lindelöf.

Hun fortsetter:

- I stedet for å akseptere Victors nei på grunn av personlige årsaker, så ble han stemplet som en landsforræder, og de setter spørsmålstegn ved hans profesjonalitet.

Populært par

United-stjerna Victor Nilsson Lindelöf sto over mot både Romania (2-1-seier) og mot Norge tirsdag.

- Folk spekulerer alltid i hva som ligger bak. For meg er det helt sjukt at man ikke bare kan respektere det. Men slik er det vel; spiller du fotball, må du dele alt som skjer i livet. Jeg synes det er helt absurd, sa Lindelöf overfor Viasat.

Han og kona er et yndet par for pressen i Storbritannia, og må iblant håndtere en og annen paparazzi. Med det følger også en stor interesse fra fansen.

Hets er noe Maja Nilsson Lindelöf tidligere har håndtert med glans. Hun er ikke redd for å si ifra. I sommer ga hun blant annet klart svar til nettrollene som mente ektemannen i realiteten var «på ferie» da han trente seg opp etter en skade.

Fansen - og tabloidpressen, for den saks skyld - har for lengst lagt sin elsk på henne. Det er mye på grunn av aktiviteten i sosiale medier.

Det er ofte humor på kjærestens bekostning som kommer ut på Twitter-profilen hennes. Hun legger ofte ut skjermdump av tekstmeldingene de har sendt til hverandre, og framstiller ofte fotballtalentet som lat og dum.