Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
REKASJONER: Her er scenene som utspilte seg i andre omgang. Rundt 50 tilskuere kom og satte seg på tribunen, flere av dem fotballfruer. Etter fem minutter ble de kastet ut igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tysk fotball

Fotballfruer skapte bråk

- Få dem ut!

  • Heidenheim - Werder Bremen 2-2

Heidenheim og Werder Bremen spilte i går kveld andre kamp i kvalifiseringen til Bundesliga. Det endte 2-2, noe som også ble resultatet sammenlagt.

Werder Bremen reddet plassen i Bundesliga på bortemålsregelen. Men etterpå ble det som skjedde på tribunen et samtaletema.

Ifølge tyske medier - deriblant magasinet Focus - oppsto det kaos på tribunen noen minutter ut i andre omgang. Plutselig kom 50 tilskuere, nærmest fra intet, og satte seg på tribunen.

Flere av dem var spillerkoner med barn. Hendelsen fikk Werder-direktør Klaus Filbry (53) til å fare opp.

- Du kunne høre ham rope: «Få dem ut!» skriver storavisa Bild.

WERDER-JUBEL: Ludwig Augustinsson ga Werder Bremen 2-1 fire minutter på overtid. Kampen endte 2-2. Foto: NTB scanpix
WERDER-JUBEL: Ludwig Augustinsson ga Werder Bremen 2-1 fire minutter på overtid. Kampen endte 2-2. Foto: NTB scanpix Vis mer

I Tyskland er det coronareglene som gjelder. Bare folk som har en funksjon i forbindelse med kampene får oppholde seg inne på stadion.

Tilskuerne holdt avstand. Men det hjalp ikke: Dette var et klart brudd på alle regler. Og etter fem minutter ble de kastet ut igjen.

- Werder-direktør Klaus Filbry var tydelig sint. Hvordan Heidenheim-tilskuerne kunne komme inn på stadion er uklart, skriver nettavisa Sport1.

- Kampen - som alle andre kamper etter oppstarten i 1. og 2. Bundesliga - hadde strenge hygieneregler. Tilskuere var ikke tillatt, heter det.

Heidenheim kan trolig vente seg reaksjoner.

BURDE KJØPT: Real Madrid-legende Luís Figo sier i et intervju at den spanske storklubben burde sikret seg Erling Braut Haaland før Borussia Dortmund. Video / foto: Moviestar+ / NTB scanpix Vis mer

Ute på banen ble kampen høydramatisk. Werder Bremen tok ledelsen etter tre minutter på Voith-Arena. Norman Theuerkauf scoret selvmål. Hjemmelagets Tim Kleindienst utliknet til 1-1 i det 85. minutt.

Ludwig Augustinsson sørget for 2-1 til Werder fire minutter på overtid. Kleindienst utliknet til 2-2 sju minutter på overtid. Men det holdt ikke for Heidenheim.

Drømmen om opprykk ble knust.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!