Fotballgalskap ...eller?

Sendes det for mye fotball på TV? - Ja, mener norske fotballtopper, som nå ønsker at fotballorganisasjonene skal ta grep og sørge for å redusere antall timer med fotball på skjermen.

Forrige uke var massiv for de av oss som liker å se god fotball. Tv-menyen var fyldig:

  • Champions League tirsdag og onsdag.
  • UEFA-cup med Viking torsdag.
  • Norsk cupfotball med Molde og Brann søndag og full serierunde samme dag.
  • Engelsk toppfotball lørdag og søndag på Canal+.

I tillegg sørget nyhetssendinger og sportsekstra for at vi helt sikkert ikke skulle gå glipp av noen klipp og resultater. Som hver uke.

Dagbladet har de siste par dagene snakket med en rekke sentrale fotballprofiler, og konklusjonen er ikke bare oppsiktsvekkende, den er også entydig: Fotballsendingene blir for dominerende.

Nils Johan Semb, A-landslagstrener:

- Vi har nådd et metningspunkt for hva som tåles av fotball på TV. Når vi får alle disse kampene inn i stua, blir det ikke lenger noe eksklusivitet rundt dem. Det pågår en kontinuerlig diskusjon i UEFA om alle europacup-kamper nå skal spilles på samme dag, slik det var før. Det har i alle fall kommet et signal derfra om at nok er nok slik det er i dag. Problemet i Norge er at engasjementet rundt breddefotballen blir svekket, og de lavere divisjonene får problemer med tilskuertallet.

Jostein Flo, Strømsgodset:

- Da jeg spilte for Stryn i 3. divisjon for noen år tilbake kom det 1000 tilskuere til kampene. I dag har de 50. På en god dag. Men på pubene foran TV-skjermene er det stappfullt.

Fotballinteresserte får bare luksus på TV, og da sier det seg selv at det blir mer sofa enn tribuner. Men seertallene viser jo at folk vil se på fotball.

Bjørn Hansen, U-21-trener:

- Den som ser mer fotball på TV enn meg, han skal se mye fotball. Men nå har det gått «gæli» av sted. Min egen glød for fotball er den samme, men jeg har begynt å sortere ut. Jeg ser for eksempel ikke Champions League både tirsdag og onsdag. Fotballforbundet bør gripe fatt i sendemengden om de har mulighet, og spørre seg selv hva som er best for hele den norske befolkning.

Nils Arne Eggen, Rosenborg-trener:

- Det er en viss fare for at vi er ved et metningspunkt. Vi drøfter problematikken jevnlig her i Rosenborg også, uten at vi er kommet til noen konklusjon ennå. Men så har du seertallene også, da. Selv etter at vår kamp sist søndag ble sendt etter Molde - Brann på TV2 sist søndag, var vi den 6. mest sette sendingen denne dagen.

Bent Skammelsrud, Rosenborg: - I perioder blir det altfor mye fotball på TV. Spesielt nå på høstparten. Vi vil jo at folk skal komme til stadion også. Men når halvparten av seriekampene blir sendt på TV, blir det vanskeligere.

Linda Medalen, Asker:

- Det har blitt for mye fotball på TV. Jeg for min del plukker nå bare ut de beste kampene fra Champions League og Viking-kamper. Engelsk fotball orker jeg ikke oppå alle de andre kampene.

Arne Erlandsen, Lillestrøm-trener:

- Jeg har ingen mulighet til å følge alt som skjer av fotball på TV lenger. Og det bør kuttes ned på sendemengden hvis det viser seg at den går på bekostning av antallet tilskuere på norske baner.

Erik Brakstad, Molde-trener:

- Én kamp fra Norge i uka hadde vært greit. Nå har vi helt klart kommet til et metningspunkt når vi får engelske kamper og dobbelt opp med europacup-kamper. Det bør komme et initiativ fra Fotballforbundet om en regulering av antall TV-kamper.