INGEN GRUNN TIL Å FEIRE MER: Her feirer CSKA-spillerne ligagullet i 2005. Nå kan den tradisjonsrike klubben være ferdig som toppklubb.Foto: AP /Dimitar Deinov/ NTB Scanpix
INGEN GRUNN TIL Å FEIRE MER: Her feirer CSKA-spillerne ligagullet i 2005. Nå kan den tradisjonsrike klubben være ferdig som toppklubb.Foto: AP /Dimitar Deinov/ NTB ScanpixVis mer

Fotballgigant mister profflisens på grunn av skyhøy gjeld

CSKA Sofia.

Den bulgarske fotballstorheten CSKA Sofia mister etter alt å dømme profflisensen på grunn av skyhøy gjeld.

Mandag var det lite som tydet på at klubben kunne reddes. Alt tyder også på at byrival Lokomotiv Sofia lider samme skjebne.

Det bulgarske fotballforbundet er ventet å komme med en endelig avgjørelse midt i juni, men den biten er trolig bare en formalitet. De to hovedstadsklubbene vil bli flyttet til de øvrige amatørlagene i landets 4. divisjon.

Det betyr samtidig at serietreer Lokomotiv Sofia vil miste retten til å delta i høstens europaliga. CSKA Sofia ble nummer fem i toppserien denne sesongen.

Ifølge bulgarske medier skal CSKA ha en gjeld på til sammen 11 millioner leva, tilsvarende rundt 50 millioner norske kroner. Lokomotivs gjeld skal være på rundt fem millioner kroner. Alt er stort sett ubetalt skatt.

CSKA er én av Bulgarias aller største og mest populære fotballklubber. 31 ligatitler har funnet veien til lagets velfylte premieskap.

Etter at forretningsmannen Vasil Bozhkov solgte seg ut i 2006, har de økonomiske problemene tårnet seg opp.

(NTB)