Fotballguden tilbake på Cuba

En stadig større Maradona fortsetter kampen mot kokainsuget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Argentinas store sønn, Diego Maradona (43), dro i går kveld fra Buenos Aires til Cubas hovedstad Havana. Der ble han møtt av landets helseminister, som fikk fotballguden forbi det ventende pressekorpset.

Maradona skal nå legge seg inn på et senter for mental helse, for å få behandling for sin kokainavhengighet.

- Jeg skal gjøre mitt beste for å overleve. Jeg elsker dere fortsatt høyt, sa han i et TV-intervju like før avreise.

Helsa svikter

I april ble Maradona innlagt på sykehus med alvorlige hjerteproblemer. Etter at dette stabiliserte seg noe, tvang hans familie ham til innleggelse på en psykiatrisk klinikk i hjembyen håp om at det kunne kurere kokainsuget.

Turen til Castros Cuba er enden på et ukelangt mediedrama i Argentina, der Maradona og familien har kranglet åpenlyst om hvor han bør behandles.

Maradona har nå brukt narkotika i nærmere 20 år, og har de siste åra gått inn og ut av behandlingsinstitusjoner i både Argentina og Cuba. Det tøffe livet har satt sine tydelige spor på kroppen til VM-vinneren fra 1986. Maradona er i dag mer overvektig enn noensinne, og hjerte- og lungekapasiteten skal være kraftig redusert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer