Fotballguden tilbake på Cuba

En stadig større Maradona fortsetter kampen mot kokainsuget.

Argentinas store sønn, Diego Maradona (43), dro i går kveld fra Buenos Aires til Cubas hovedstad Havana. Der ble han møtt av landets helseminister, som fikk fotballguden forbi det ventende pressekorpset.

Maradona skal nå legge seg inn på et senter for mental helse, for å få behandling for sin kokainavhengighet.

- Jeg skal gjøre mitt beste for å overleve. Jeg elsker dere fortsatt høyt, sa han i et TV-intervju like før avreise.

Helsa svikter

I april ble Maradona innlagt på sykehus med alvorlige hjerteproblemer. Etter at dette stabiliserte seg noe, tvang hans familie ham til innleggelse på en psykiatrisk klinikk i hjembyen håp om at det kunne kurere kokainsuget.

Turen til Castros Cuba er enden på et ukelangt mediedrama i Argentina, der Maradona og familien har kranglet åpenlyst om hvor han bør behandles.

Maradona har nå brukt narkotika i nærmere 20 år, og har de siste åra gått inn og ut av behandlingsinstitusjoner i både Argentina og Cuba. Det tøffe livet har satt sine tydelige spor på kroppen til VM-vinneren fra 1986. Maradona er i dag mer overvektig enn noensinne, og hjerte- og lungekapasiteten skal være kraftig redusert.

Nå krysser hele Argentina fingrene for at behandlingen skal få ikonet på beina igjen. Maradona er folkehelt nummer én i det søramerikanske landet, og hele folket følger med på den sviktende helsa hans.

(Kilde: NTB og AP)

1986: Diego Maradona ble Argentinas største folkehelt etter VM-triumfen i Mexico.
2004: Fotballegenden sliter med kokainavhengighet, overvekt, og sviktende helse. Her avbildet idet han ankom Cuba seint i går kveld.
KAMPEN MOT STOFFET: Maradona har gått inn og ut av behandlingsinstitusjoner den siste tida. Her er han på vei ut av en psykiatrisk klinikk i hjembyen Buenos Aires i august.