Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballgutta dobler VM-bonusen

Får 12 millioner på deling.

(Dagbladet.no): Den overordnede målsettingen er krystallklar: Norge skal kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika sommeren 2010.

Fotballherrenes motivasjon for en plass i verdens gjeveste landslagsselskap skal forsterkes ytterligere av en bonusordning langt bedre enn det som var tilfelle foran forrige VM-kvalifisering.

Skulle Åge Hareides menn klare oppgaven, venter hyggelige 12 millioner kroner på deling i landslagstroppen. Da man mislyktes i å ta seg tiol Tyskland i 2006 beløp den potensielle bonusen seg til 6 millioner kroner.

Det vil ved enkel hoderegning tilsi en dobling.

Skulle Norge gå tapende ut av en eventuell Play off, vil spillerne motta 2,6 millioner kroner til fordeling, mens John Carew & co ikke kan vente seg noen ekstra lønningssjekk om VM-plassen eller den ekstra playoff-muligheten skulle ryke.

- Vi er godt fornøyd med at vi og spillerne har blitt enige om å videreføre prinsippet om at bonusen knyttes til prestasjoner. Målet er VM-deltagelse, og både NFF og spillerne er enige om at det er der kravet til bonus skal ligge, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF.

VM-fotball er god butikk for forbundet, og spillerorganisasjonen NISO er opptatt av at utøverne skal få sin del av kaken.

- Deltakelse i sluttspill gir store inntekter til Norges Fotballforbund, og derfor er det rimelig at spillerne som har gjort jobben ute på banen blir belønnet for innsatsen. Spillerne vil fordele bonusen solidarisk på alle i troppen, sier forbundsleder Silje Vaadal i NISO.

Er en dobling av landslagsbonusene på sin plass? Diskutér på Dagbladet.no.

DELER VM-BONUS?: Landslagsherrene kan vente seg fet betaling om de skulle ta seg til Sør-Afrika, men da må også prestasjonene heves mangfoldige hakk enn hva som var tilfellet mot Wales tidligere i vinter. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
DELER VM-BONUS?: Landslagsherrene kan vente seg fet betaling om de skulle ta seg til Sør-Afrika, men da må også prestasjonene heves mangfoldige hakk enn hva som var tilfellet mot Wales tidligere i vinter. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media