Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballgutta lærer av Dæhlie

Hva gjør tidenes beste skiløper Bjørn Dæhlie på en fotballsamling? - Bjørn snakket om hvordan man holder seg sulten på nye utfordringer, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dæhlie tok overraskende plassen ved siden av Semb på landslagets pressekonferanse i ettermiddag. Timen før hadde Dæhlie brukt til å lære landslagsgutta hvordan de best skal håndtere alt som kommer med statusen som kjendis og idrettsutøver.

- Jeg var innom utfordringen det er å leve som toppidrettsutøver. Det er et spesielt liv, og det er viktig å prioritere riktig. Ellers hadde vi en dialog på forskjellen mellom lagidrett og individuell idrett, sier Dæhlie.

Landslagssjef Semb avviser at Dæhlie ble hentet inn på grunn av det skuffende tapet mot Finland for 14 dager siden.

- Det var ingen spesiell grunn til at Bjørn var her i dag. Han skulle gjort det i vår, men temaet passer bestandig, sier Semb.

Landslagssjefen ser på Dæhlies opptrede som et ledd i trenden med hente inn nyttig erfaring fra andre idrettsutøvere.

- Miljøet vårt må skaffe seg impulser fra andre miljøer om hvordan du blir bedre. Forrige uke var det Lazio, nå var det Bjørn, sier Semb.

LÆRER AV DÆHLIE: I dag holdt Bjørn Dæhlie foredrag for Semb og resten av det norske fotballandslaget.