BER JENTENE TRÅ TIL: Landslagsgutta sendte en overraskelse til VM-jentene som skal opp mot Tyskland i VM i kveld. Gutta ber jentene vise råskap.
BER JENTENE TRÅ TIL: Landslagsgutta sendte en overraskelse til VM-jentene som skal opp mot Tyskland i VM i kveld. Gutta ber jentene vise råskap.Vis mer

Fotballgutta med overraskelse til fotballjentene. Vil ha råskap

Fikk videohilsen til frokost

OTTAWA (Dagbladet): Klokka ti i kveld spiller de norske fotballjentene mot Tyskland i VM.

Kampen på Landsdowne Stadium i Ottawa er ikke avgjørende for avansement i VM, men viktig nok.

Ikke minst fordi det er Tyskland som er motstander. Og nettopp tyskerne er etter hvert blitt Norges erkerival.

Mange av jentene på laget husker fortsatt det sviende finaletapet i EM for to år siden. I en kamp der Norge brant to straffespark vant Tyskland til slutt 2-1.

- Det blir nok den siste gruppespillskampen mot Elfenbenskysten som blir mest avgjørende med tank på vår videre vei i VM, men selvsagt spiller vi for å slå tyskerne i kveld. Og det er jeg overbevist om at vi kan, sier trener Even Pellerud til Dagbladet.

Tent av gutta Nå gir motivasjonen til denne kampen langt på vei seg selv for de norske jentene. Men til frokosten i dag fikk de likevel litt ekstra tenning i form av en hilsen fra fotballgutta som ligger hjemme i Oslo og forbereder seg til EM-kvalik mot Aserbajdsjan.

Landslagsgutta, anført av kaptein Per Ciljan Skjelbreid kom med en videohilsen til jentene foran kveldens oppgjør.

- Råskap, jenter! Lykke til! var guttas hovedbudskap.

Det ble tatt godt i mot ved frokostbordet.

Lagkaptein Trine Rønning, som trolig ikke spiller kveldens kamp da hun fortsatt sliter med strekkskaden i låret, sier:

- Vi må ikke slå Tyskland. Vi kan gå videre selv med tap. Men derfor kan vi  heller slippe ned skuldrene og kline til, og gå i strupen på tyskerne og kanskje sjokkere dem litt, sier lagkapteinen, som selvsagt satte pris på oppmuntringen fra sine mannlige kolleger.

• Sannsynlig norsk lag i kveld (4-5-1): Ingrid Hjelmseth — Maren Mjelde, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge, Ingrid Moe Wold — Kristine Minde, Solveig Gulbrandsen, Gry Tofte Ims, Lene Mykjåland, Ada Hegerberg — Isabell Herlovsen.

LYKKE TIL: De norske landslagsgutta følger med på jentenes innsats i VM i Canada. I morges sendte de en videohilsen til sine kvinnelige kolleger.
LYKKE TIL: De norske landslagsgutta følger med på jentenes innsats i VM i Canada. I morges sendte de en videohilsen til sine kvinnelige kolleger. Vis mer