NED: Norge faller to plasser til 48.-plass på den ferske FIFA-rankingen. Qatar gjør et solid byks etter seieren i Asiamesterskapet.

.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NED: Norge faller to plasser til 48.-plass på den ferske FIFA-rankingen. Qatar gjør et solid byks etter seieren i Asiamesterskapet. . Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Fotballgutta ned to plasser på FIFA-rankingen

Nummer 48.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge faller to plasser til 48.-plass på den ferske FIFA-rankingen. Qatar gjør et solid byks etter seieren i Asiamesterskapet.

Svært få nasjoner har spilt landskamper siden den forrige rankinglisten ble offentliggjort rett før jul. Dermed er det små bevegelser for de fleste nasjonene.

Norge deler nå 48.-plassen med Bulgaria, og har Russland på plassen bak seg.

Det største bykset av alle gjør Qatar, som noe overraskende gikk til topps i Asiamesterskapet nylig etter å ha beseiret storfavoritten Japan 3–1 i finalen. Den lille Gulfstaten, som skal arrangere VM i 2022, klatrer 38 plasser til 55.-plass.

Det er Qatars mest framskutte plassering på rankingen siden 1993.

Finalemotstander Japan klatrer også betydelig, nærmere bestemt 23 plasser til 27.-plass.

Belgia topper fortsatt lista foran Frankrike og Brasil. Deretter følger Kroatia, England og Portugal. Det er ingen endringer i topp ti.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer