Fotballhelga: Monaco med historisk seier, Lazio med historisk tap

Lazios tap i Roma-derbyet ga en sjelden statistikk i Serie A, mens FA-cupen bød på et spektakulært comeback.

5-0: Monaco knuste Bastia hjemme på Louis ll Stadium i helgen. Her feirer Guido Carrillo etter å ha scoret det femte målet. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
5-0: Monaco knuste Bastia hjemme på Louis ll Stadium i helgen. Her feirer Guido Carrillo etter å ha scoret det femte målet. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

(FourFourTwo) Det var en travel fotball-helg i Europa: Real Madrid sikret seg et poeng på tampen av kampen mot Barcelona i El Clasico.

Manchester City tapte på hjemmebane mot Chelsea, og presset på José Mourinhos skuldre ble større da de røde djevlene spilte uavgjort mot Everton.

Utenom de store kampene er det flere overskrifter å hente fra fotballens verden:

Lazio-tap var historisk i Serie A

Roma vant 2-0 mot Lazio i et ampert Roma-derby, og en seier de måtte ha for å holde følge med Juventus i toppen av tabellen.

Lazios tap var deres tredje i ligaen denne sesongen. Det betydde at for første gang siden 1942/42 (altså hele 72 år) har hvert eneste lag i Serie A tapt minst tre kamper på de første 15 rundene.

Juventus, Roma, AC Milan, Napoli, Lazio og Fiorentina har alle tapt tre ganger.

Roma tok ledelsen da Kevin Strootman utnyttet en feil fra Lazio-forsvarer Wallace midt i andre omgang. Mot slutten doblet Radja Nainggolan ledelsen og sikret seieren.

Lazio har tapt de fire siste Roma-derbyene i Serie A og har ikke vunnet på de siste åtte: Det er Romas beste derby-statistikk på 12 år.

Preston spillerne slåss med hverandre!

Preston North End tapte 2-1 mot Sheffield Wednesday i Championship, men det forteller ikke hele historien om hva som skjedde på Hillsborough.

På overtid tok frustrasjonen overhånd for spissene Eoin Doyle og Jermaine Beckford. Den sistnevnte valgte å ikke sentre ballen til lagkameraten. De to røyk i tottene på hverandre, og begge ble utvist. På den måten hadde ikke Preston noen sjanse til å slå tilbake i kampen.

FORTVILET: Både Jermaine Beckford (10) og Eoin Doyle (13) fikk rødt kort etter å ha kranglet på banen. Foto: Simon Davies/ProSports/REX/Shutterstock 
FORTVILET: Både Jermaine Beckford (10) og Eoin Doyle (13) fikk rødt kort etter å ha kranglet på banen. Foto: Simon Davies/ProSports/REX/Shutterstock  Vis mer

- Det er forferdelig pinlig, sa manager Simon Grayson til Daily Mail etter kampen.

- Jeg støtter spillerne mine i hver eneste klubb jeg har vært, jeg liker ikke å kritisere dem offentlig. Jeg gjør det i garderoben, men jeg kan ikke forsvare noen av de spillerne.

- Du forventer det på lekeplassen mellom fire eller fem åringer, ikke fra to profesjonelle som har vært i gamet lenge.

Preston har gitt duoen en bot, og har uttalt at de vil bruke pengene fra boten til å refundere supporterne som dro ned til å se kampen.

Moncaos målfest

Monaco har hatt en imponerende sesong, og det fortsatte da de knuste Bastia 5-0. Det som er mer imponerende er at de siste fire målene kom i løpet av de siste 24 minuttene.

Radamel Falcao scoret to av vertenes mål, og laget har nå scoret 49 mål på 16 kamper. Dermed er Monaco nå det fjerde laget på 100 år som har scoret så mange mål etter 16 runder i en av Europas fem største ligaer.

De andre langene som har scoret 49 ligamål på like mange kamper er Barcelona (de har klart det tre ganger), Real Madrid (klart det to ganger) og Manchester City (klart det en gang). Dermed er Monaco i et ganske celebert selskap.

Likevel ligger Leonardo Jardims mannskap på andre plass, bare tre poeng bak Nice.

Et utrolig comeback

FA-cupen kan være magisk til tider og det fikk man se denne helden. AFC Wimbledon stod for et av de mest imponerende comebackene i cupens historie.

Curzon Ashton (som til vanlig spiller i sjette divisjon) var på nippet til å gå videre til tredje runde – hvor de kunne spilt mot Premier League-lag som Arsenal eller Manchester United – men gikk på en hjerteknusende smell i de siste minuttene.

Med ti minutter igjen på klokka så ledet de 3-0 etter at tidligere Liverpool-spiller Adam Morgan hadde scoret et hattrick. Dessverre kollapset laget helt og de tapte 4-3.

Tom Elliott, Dominic Poleon og Tyrone Barnett scoret tre mål på like mange minutter. I noen minutter så det ut til å bli en ny kamp mellom de to lagene, men fire minutter på overtid scoret Tom Elliott sitt andre for dagen og sikret The Dons seieren.

UTROLIG: Tom Elliott og Dominic Poleon (nr. 10) feirer den uforglemmelige seieren mot Curzon Ashton. Foto: Stuart Butcher/ProSports/REX/Shutterstock
UTROLIG: Tom Elliott og Dominic Poleon (nr. 10) feirer den uforglemmelige seieren mot Curzon Ashton. Foto: Stuart Butcher/ProSports/REX/Shutterstock Vis mer