KJÆRLIGHET: Abby Wambach møtte Glennon Doyle i 2016. Nå er de lykkelig gift. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
KJÆRLIGHET: Abby Wambach møtte Glennon Doyle i 2016. Nå er de lykkelig gift. Foto: Jordan Strauss/Invision/APVis mer

Abby Wambach hyller kona

Fotballikonet var dypt nede i mørket. Så møtte hun Glennon

Abby Wambach om kona: - Hun er det beste som har skjedd meg.

Abby Wambach (38) er en av USAs mest merriterte fotballspillere. Hun var en del av gullårgangen som herjet i internasjonale mesterskap, og har hele 256 kamper med flagget på brystet. Det stoppet på 184 landslagsmål - noe som er mer enn noen annen kvinne eller mann i verden.

Wambach la opp i 2015. Da startet det brutale fallet.

Våren 2016 ble hun arrestert etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Da innrømmet hun også narkotikabruk under fotballkarrieren.

I en podcast med sportsmagasinet Sports Illustrated åpner Wambach nå opp om den tøffe tida - og retter en spesiell takk til kona Glennon Doyle (42).

- Det beste som har skjedd meg

Wambach omtaler tida etter fyllekjøringa som vanskelig. I tillegg til å skulle takle medieoppstyret og alt rundt den hendelsen, sier hun at hun prøvde å komme seg ut av en alkoholavhengighet som skapte store problemer for henne.

- Det skapte store problemer i livet mitt, og det var noe jeg måtte jobbe målrettet med, sier Wambach i podcasten.

Så møtte hun forfatteren Glennon Doyle.

- Hun hadde vært nykter i 14-15 år, og sånn sett ble hun en jeg kunne se opp til. Det som startet som et vennskap, ble til et forhold, seinere til et ekteskap, forklarer Wambach.

Fotballstjerna fortsetter:

- Det er det beste som noensinne har skjedd meg. Hver dag viser hun meg at livet ikke bare er et nyktert liv. Å være nykter gjør livet vakkert og menneskelig, sier Wambach.

Beklaget

Abby Wambach er fra Rochester, New York, men har bodd deler av livet i Portland, helt på andre sida av landet. Det var også der hun ble arrestert, ruspåvirket, etter en middag hos en venn.

I avhør med politiet valgte Wambach å legge alle kortene på bordet. Hun svarte også da bekreftende på å ha brukt narkotika.

Bare ett døgn etter arrestasjonen la Wambach ut en beklagelse på sin Facebook-side.

- De som kjenner meg vet at jeg alltid har krevd mye av meg selv, og nå har jeg sviktet både meg selv og andre. Jeg tar fullt ansvar for det jeg har gjort og vil gjøre alt jeg kan for å sørge for at min fryktelige tabbe aldri gjentas, skrev hun.

Wambach har sammen med det amerikanske fotballandslaget vunnet to OL-gull og ett VM-gull.

Amerikaneren har også blitt kåret til årets beste spiller av FIFA i 2012, mens hun i 2011 ble kåret av Associated Press til «årets kvinnelige utøver»