Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotballinteressen min gikk fra 0 til 100. Kona mener det bortimot er reklamasjonsgrunn

De fleste av dem er økonomer eller jurister, de færreste var fotballtalenter og bare to av dem er damer. Møt de ukjente styrelederne i tippeligaklubbene.

(Dagbladet.no): De er mektige, men stort sett ukjente, styrelederne i tippeligaklubbene.

I forbindelse med seriestart har Dagbladet.no snakket med alle 14, og bedt dem fortelle litt om sin fotballbakgrunn samt sine viktigste erfaringer hva gjelder utdanning, yrke, organisasjonsliv og lignende.

Videre ba vi dem si litt om hvorfor de har tatt på seg klubbvervet, hva som er viktigst for dem i vervet og hvorfor de mener de har noe å bidra med.

Sist, men ikke minst, spurte vi styrelederne om å si litt om klubbenes trenere. Og skal vi dømme ut fra de utelukkende positive svarene på det siste spørsmålet, kan vi se fram til en sesong der få trenere får sparken ...

Bodø/Glimt: Benn Eidissen

Fotballbakgrunn: - Jeg kan ikke skryte av at jeg var noe stort talent. Jeg spilte til jeg var cirka 16 år.

Øvrig bakgrunn: - Bakgrunnen min er først og fremst politisk: 16 år i fylkestinget i Nordland samt to perioder og en del møting som stortingsvara. Ellers er jeg gründer av Private Barnehagers Landsforbund (PBL), og i dag eier og driver jeg barnehager for 270 ansatte og 1200 barn.

Motivasjon for fotball-vervet: - Bodø/Glimt lå nede for telling da vi overtok for to år siden, og det var mange som trodde at klubben var umulig å bygge opp. Hadde jeg trodd det samme, ville jeg ikke ha tatt på meg vervet. For framtida er oppgaven min å legge til rette for at vi leverer bedre enn det rikssynserne spår.

TIL-FORMANN: Jens Johan Hjort er til daglig advokat, men har etter hvert også fått sansen for fotball. Veldig stor sans, faktisk. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
TIL-FORMANN: Jens Johan Hjort er til daglig advokat, men har etter hvert også fått sansen for fotball. Veldig stor sans, faktisk. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

Om treneren: - Kåre Ingebrigtsen er en kjempebra trener for klubben. Han jobber hardt og er faglig sterk. Jeg har heller ingen betenkeligheter med at han er fersk, og uansett så har vi hentet inn rutinerte Bjørn Hansen som støttespiller. Der Kåre eventuelt har svakheter, skal Bjørn kunne bidra. Men Kåre har vår fulle tillit.

Brann: Magne Revheim

Fotballbakgrunn: - Den er veldig begrenset. Jeg har ikke spilt annet enn lokal- og studentfotball.

Øvrig bakgrunn: - Jeg er utdannet jurist og jobber i dag som advokat med møterett for Høyesterett. I tillegg er jeg engasjert i flere styrer i forskjellige selskaper, blant andre NAF, hvor jeg er styreleder.

Motivasjon for fotball-vervet: - Jeg har sittet i styret lenge, og målet mitt har hele tida vært å få Brann tilbake i toppsjiktet i norsk fotball. Årsaken til at jeg mener jeg har noe å bidra med, er at jeg har solid organisasjonserfaring.

Om treneren: - Mons Ivar Mjelde sitter selvfølgelig veldig trygt. Han er en moderne leder - demokratisk, men samtidig bestemt.

Fredrikstad: Carl-Morten Gjeldnes

Fotballbakgrunn: - Jeg var aktiv fotballspiller for Lisleby fram til junioralder. Jeg sluttet rundt 19-årsalderen da jeg begynte å studere. Posisjonen min var spiss, men jeg var nok ikke noe spesielt talent.

image: - Fotballinteressen min gikk fra 0 til 100. Kona mener det bortimot er reklamasjonsgrunn

Øvrig bakgrunn: - Jeg har vært 16 år i Norske Veritas, i diverse lederstillinger. I tillegg har jeg vært direktør på BI. I dag er jeg selvstendig næringsdrivende konsulent.

Motivasjon for fotball-vervet:

- Jeg har vært med i FFK siden 2003 i styresammenheng. Jeg er glad i klubben, og den er en spennende virksomhet å være del av. Min viktigste oppgave er, sammen med styret, å legge forholdene til rette for sportslig utvikling, til glede for medlemmene og byen. Andre får vurdere hva som gjør meg til rett mann for jobben.

Om treneren: - Anders Grönhagen har en sterk posisjon i klubben. Han er en dyktig trener, og han har ført oss videre siden han overtok etter Knut Torbjørn Eggen. Grönhagen er omgjengelig, fokusert og nyter stor tillit i systemet.

HamKam: Erik Stensrud

Fotballbakgrunn: - Jeg har spilt for både HamKam og Karterud FF, jeg var litt fram og tilbake mellom de to klubbene. I HamKam var jeg med flere sesonger i toppdivisjonen, men jeg satt en del på benken.

Øvrig bakgrunn: - Jeg jobbet 20 år for Adidas, hvorav de siste åtte åra internasjonalt. Deretter ledet jeg Helly Hansen i cirka tre år, som konsernsjef. Et hjerteinfarkt gjorde at jeg ikke kunne ha en sånn jobb, så jeg gikk over til å jobbe litt for meg sjøl en periode. For halvannet år siden sluttet jeg med tekstilutvikling i Swix, og siden da har jeg jobbet med stadion og den typen ting.

Motivasjon for fotball-vervet: - Når du blir født, får du tildelt et fotballag. Jeg fikk HamKam, fordi faren min spilte for dem. Den er ganske enkelt klubben i mitt hjerte. Min viktigste oppgave er å sørge for nødvendig infrastruktur samt at vi etablerer oss i den øverste divisjonen. Jeg føler jeg kan bidra fordi jeg har bakgrunn fra forretningslivet, blant annet med sportsutstyr. Dessuten er jeg hamarsing og kjenner lynnet.

Om treneren: - En topptrener bør ha lang fartstid, og vi kunne ikke fått noen bedre enn Arne Erlandsen. Filosofien hans er lik klubbens, samtidig som han er en systematisk og dyktig arbeidsleder. Han er flink til å få det beste ut av spillerne. Med fersk treårskontrakt har han en trygg posisjon i klubben. Derom hersker det ingen tvil.

Lillestrøm: Per Mathisen

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte fotball sjøl da jeg var liten. Det høyeste nivået jeg spilte på, var det som i dag er 4.-divisjon. Seinere har jeg vært trener for forskjellige lag i lavere divisjoner på både herre- og damesiden.

Øvrig bakgrunn: - De siste 32 åra har jeg vært daglig leder i Åkrene Mekaniske Verksted, som jeg var med på å bygge opp. Styreleder i mitt sjette år, hyggelig at jeg ble æresmedlem på siste årsmøte.

Motivasjon for fotball-vervet: - Jeg er opprinnelig fra Lillestrøm, sjøl om jeg ikke bor der i dag, og jeg har alltid fulgt LSK. Da jeg ble spurt, var jeg ikke i tvil om at jeg ville være med. Vervet gir mulighet til å påvirke klubben og norsk toppfotball. Av nyttige egenskaper jeg har, er det at jeg er kjent som en liten diplomat. Det kan være greit i LSK av og til, det, ja.

Om treneren: - Tom Nordlie er Lillestrøm-gutt og har et nært forhold til klubben. Han er veldig engasjert og veldig dedikert til oppgaven. Han setter seg høye mål og ambisjoner, og han krever mye - også av seg sjøl. Faglig er han veldig sterk. Tom er rett og slett rett mann for LSK.

Lyn: Erik Riste

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte for Vågå IL til jeg var ferdig på juniorlaget. Etter det la jeg opp.

Øvrig bakgrunn: - Utdannet cand. philol. fra Blindern. Jeg har blant annet jobbet som lærer på videregående skole, vært politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe og jobber nå som kommunikasjonssjef i Mesta.

Motivasjon for fotball-vervet: - Jeg har et hjerte som banker for Lyn, og da jeg fikk tilbud om å være med på å utvikle Lyn videre, takket jeg ja. Jeg kan bidra fordi jeg har lang organisasjonserfaring og kompetanse innen kommunikasjon og politikk.

Om treneren: - Henning Berg har klubbens tillit og sitter trygt som trener i Lyn. Jeg oppfatter Henning som en ambisiøs, systematisk og utviklingsorientert trener med sterk vinnervilje.

Molde: Oddne Hansen

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte fotball i andredivisjon, for Sortland IL tidlig på 1970-tallet. I dag spiller jeg oldboys-fotball.

Øvrig bakgrunn: - Jeg er utdannet jurist og jobber i dag som dommer, noe jeg har gjort de siste 13 åra. Før det var jeg politifullmektig og politijurist. Og så har jeg vært leder for Norske Studenters Idrettsforbund.

Motivasjon for fotball-vervet: - Motivasjonen er iallfall ikke kroner og øre, det blir det ikke mye av. Det er et morsomt verv, fordi jeg er interessert i fotball. Mitt ansvar er å sørge for at vi får så gode medarbeidere som mulig. Jeg vil ikke si noe om hvilke egenskaper jeg har som gjør meg til den rette, det får holde å si at jeg har blitt gjenvalgt flere ganger.

Om treneren: - Vi i styret er veldig godt fornøyd med Kjell Jonevret, og vi får også gode tilbakemeldinger fra dem som har med ham å gjøre til daglig. I tillegg til det som har med fotball å gjøre, er han flink utad, i forhold til det å «selge» klubben.

Rosenborg: Terje Svendsen

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte i gamle fjerdedivisjon, og jeg var aktiv til jeg var vel 20 år. Da knakk foten i studentfotball i Bergen.

Øvrig bakgrunn: - Jeg har ledererfaring fra næringslivet, en rekke styreverv og høyere økonomisk utdanning. I tillegg kommer realkompetanse, fordi jeg har vært med i klubben lenge.

Motivasjon for fotball-vervet: - Jeg føler at jeg har noe å bidra med, og jeg har et stort hjerte for klubben. Dessuten er det spesielt å sitte som styreleder i et idrettslag, det er i seg sjøl en drivkraft. Det viktigste for meg er at vi får gjennomført generasjonsskiftet og trenerskiftet. Summen av erfaring og personlige egenskaper, samt evnen til å lede kollegiet, gjør at jeg føler jeg har noe å bidra med.

Om trenerne: - Trond Henriksen er ekstremt klar og tydelig, han viderefører den profilen han hadde som fotballspiller. Erik Hamrén er et veldig godt valg som arvtaker, fordi han deler klubbens fotballfilosofi. Dessuten har han fokus på holdninger og disiplin.

Stabæk: Mimi Berdal

Fotballbakgrunn: - Den er tynn. Jeg var håndballspiller i Stabæk.

Øvrig bakgrunn: - Jeg er utdannet jurist og jobber som privat advokat/konsulent, med forretningsjus som fagområde. I tillegg sitter jeg i en 8-9 børsnoterte selskaper.

Motivasjon for fotball-vervet: - Det er moro og engasjerende for meg personlig, på grunn av utfordringene som ligger i møtet mellom forening og forretning. En fotballklubb engasjerer dessuten mange mennesker, i motsetning til store børsnoterte selskaper. Mitt hovedmål er å gjøre fotballen til mer enn kamp om plassering. Vi må utnytte engasjementet og bygge noe som bærer over tid. Mitt bidrag er erfaring fra økonomi og ledelse, som jeg bruker til å få kompetanseområdene til å fungere sammen.

Om treneren: - Jeg må lene meg på andre når det gjelder det fotballfaglige, men resultatene hans er uansett bra. Filosofien stemmer godt med klubbens filosofi, noe vi også sjekket før han ble ansatt. Janne er empatisk og tydelig, og han sitter trygt og godt i jobben - sjøl om en trenerjobb ikke er noe livslangt prosjekt.

Strømsgodset: Cay Anders Josefsson

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte fotball fram til senioralder. Seinere har jeg tatt noen trenerkurs.

Øvrig bakgrunn: - Utdannelsen min er innafor økonomi. Jeg har siden jobbet med ledertrening, coaching og organisasjonsutvikling. I dag driver jeg egen virksomhet.

Motivasjon for fotball-vervet: - Jobben er veldig spennende, fordi jeg får være med på noe av det viktigste som skjer lokalt i Drammen. Min hovedoppgave er å legge til rette for talentutvikling, nytt stadion og å gjøre klubben selvdrevet økonomisk. Vi må sørge for at vi er og blir toppklubben lokalt. Erfaringen min fra jobbsammenheng gjør at jeg føler jeg har noe å bidra med.

Om treneren: - Ronny Deila er inkluderende, og han tenker langsiktig ved å gi yngre spillere sjansen. Tross at han er ny som hovedtrener, har han solid fotballfaglig erfaring. Han er svært rolig og sympatisk, litt ulik en del andre trenere. Han sitter absolutt trygt og nyter stor tillit.

Tromsø: Jens Johan Hjort

Fotballbakgrunn: - Den er meget beskjeden, jeg har ikke spilt organisert fotball i det hele tatt. Derimot var jeg aktiv skiløper og ble to ganger kretsmester i Oslo.

Øvrig bakgrunn: - Jeg er utdannet jurist og jobber som advokat. Ved siden av fotballvervet, har jeg en del andre styreverv i det private næringslivet. I tillegg er jeg Sveriges konsul i Tromsø.

Motivasjon for fotball-vervet: - Grunnen til at jeg har dette vervet, er at jeg litt tilfeldig kom inn i TIL-verdenen og ble fascinert av Gutan og apparatet rundt. Fotballinteressen gikk fra 0 til 100. Kona mener det bortimot er reklamasjonsgrunn - fordi hun fikk noe annet enn det hun giftet seg med.

Om treneren:

- Steinar Nilsen er en trener jeg sjøl var med på å framforhandle avtalen med, før jeg ble styreleder. Steinar er en særdeles dyktig trener, som i tillegg er fra landsdelen og TIL. To ganger har han bidratt til å holde klubben i Tippeligaen. Han fortjener stor ros og sitter trygt.

Viking: Ole Rugland

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte for Viking fra jeg var 8 til 20 år gammel, før jeg gikk over til 3.- og 4.-divisjonsfotball. I tillegg har jeg C-kurs som trener, og jeg er nå trener innen aldersbestemt fotball.

Øvrig bakgrunn: - Opprinnelig er jeg ingeniør, og i tillegg har jeg master i ledelse. I dag er jeg konsernsjef, og det er også fra industriledelse at jeg har min bakgrunn.

Motivasjon for fotball-vervet: - Som sagt er jeg oppvokst i Viking, og fotball har vært hele livet mitt. Basert på bakgrunn og utdannelse føler jeg at forutsetningene for å ta et slikt verv er på plass. Det viktigste for meg er å forvalte de snart 110 år lange tradisjonene, samtidig som vi henger med og utvikler en moderne organisasjon.

Om treneren: - Treneren har alltid stått sterkt i Viking, og det gjelder også Uwe Rösler. Han har bidratt med mye siden han overtok, særlig når det gjelder vinnerkultur. Uwe er flink med folk og som pedagog, og han har en trygg og sterk posisjon i klubben.

Vålerenga: Odd Petter Skarheim

Fotballbakgrunn: - Jeg spilte fotball på aldersbestemt nivå, blant annet i Vålerenga, fram til jeg var rundt 15 år gammel. En lyskeskade gjorde at jeg måtte slutte. I dag spiller jeg oldboysfotball for Vålerenga.

Øvrig bakgrunn: - Av utdanning har jeg en bachelor i økonomi og ledelse fra BI. Jeg har seinere vært administrerende direktør i Comfort Hotels Scandinavia. I tillegg har jeg startet opp og drevet bedrifter som inkluderer utvikling av medarbeidere og strategikommunikasjon i store bedrifter. Tidligere var jeg styreleder for VIF, Vålerenga-klubbenes paraplyorganisasjon. I Vålerenga Fotball hadde jeg mitt første tillitsverv i det såkalte juniorstyret for ti år siden. Til sammen har jeg hatt åtte til ti verv.

Motivasjon for fotball-jobben: - Den er todelt: Det ene er at Vålerenga er en del av blodet mitt og vil være det resten av livet. Jeg har vært medlem av Klanen siden oppstarten. Det andre er at det er en spennende utfordring å kunne utvikle klubben til å bli ledende i Norden og unik i Europa. Det viktigste jeg jobber med, er å etablere et strategisk, langsiktig tankesett.

Om treneren: - Martin Andresen har glidd fint inn i miljøet i Vålerenga. Han har en utfordrende jobb som spillende manager, men han er på ingen måte alene om å være ansvarlig for å skape resultater. Han har en sportsdirektør over seg og et trenerteam under seg, og ikke minst har vi som besluttet å ansette ham, et ansvar. Uavhengig av hva media måtte mene, tar tid å bygge noe som skal bli veldig bra. Der hvor andre trenere krever uten å tenke mulige konsekvenser, har Martin imponert med sin kloke tilnærming.

Aalesund: Torill Hole Standal

Fotballbakgrunn: - Den er ikke stor. Jeg har ikke spilt fotball for noen organiserte lag.

Øvrig bakgrunn: - Jeg er økonomiutdannet, og jeg har drevet en familiebedrift i 25 år. Tidligere har jeg vært seks år i forbundsstyret, vært leder for Sunnmøre fotballkrets og sittet i klubblisensnemnda.

Motivasjon for fotball-vervet:

- Det er fantastisk givende å være del av en sånn organisasjon, særlig fordi det er så mange frivillige her med hjerte i klubben. Videre er det interessant å være med på å ta beslutninger. Det viktigste for oss nå er en mål- og strategiplan, en prosess mot et nytt strategidokument. Der står det at vi skal være et stabilt og godt tippeligalag. Mitt bidrag er en voldsom drivkraft og erfaring fra fotballorganisasjoner i 20 år.

Om treneren: - Sören Åkeby er en utrolig flott person med masse erfaring og med klare synspunkter på hvordan han skal gjøre jobben sin. Han er veldig samstemt med oss når det gjelder hvordan vi skal utvikle oss, og han sitter derfor trygt.

GLIMT-FORMANN: Bodø/Glimts tidligere trener Kent Bergersen (t.h.) og styreleder Benn Eidissen feirer etter den avgjørende kvalifiseringskampen mot Odd Grenland i fjor.
MOLDE-FORMANN:Moldes styreleder Oddne Hansen (t.v.) er her fotografert på pressekonferansen hvor det ble kjent at trener Gunder Bengtsson ble løst fra kontrakten.
LSK-FORMANN: Marius Johnsen (t.h.) tas her imot av Lillestrøms styreleder Per Mathisen.
RBK-FORMANN: Denne pressekonferansen, hvor Knut Tørum (t.h.) trakk seg i all offentlighet, er det RBK-styreleder Terje Svendsen angrer mest på fra forrige periode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media