MÅLFEST I BERGEN: Norge slo Hellas 6-0 på Brann stadion og er på god vei mot VM-sluttspillet. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
MÅLFEST I BERGEN: Norge slo Hellas 6-0 på Brann stadion og er på god vei mot VM-sluttspillet. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Fotballjentene banket Hellas med seks mål

Tok sin sjuende strake seier i VM-kvaliken.

Norges kvinnelandslag i fotball tok et nytt steg mot VM-sluttspill med 6-0 over Hellas i dag. Seieren sendte Norge til topps på tabellen, ganske sikkert for godt.

Norge har sju seirer på sju kvalifiseringskamper og er to poeng foran Nederland, som har spilt en kamp mer. Med borteseier mot Portugal onsdag og mot Albania 13. september vil Norge være VM-klar før den avsluttende kampen mot nederlenderne.

- Solid - 6-0 er et solid resultat. Jeg ville vært enda gladere med noen flere mål i annen omgang. Da burde vi hatt tre-fire til, men vi la om angrepsspillet og prøvde noen nye ting. Det ødela litt av rytmen, men vi hadde bestemt oss for å gjøre det, og det er jeg glad for at vi gjorde, sa landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

Fort gjort Poengløse Hellas var uten sjanse til å bremse det norske VM-toget foran 3412 tilskuere på Brann stadion. Allerede i kampens 3. minutt kom det første målet, da Caroline Graham Hansens innlegg ble ekspedert i mål av Ada Hegerberg.

- Den tidlige scoringen gjorde veldig godt. Vi startet kampen bra, hadde variasjon mellom kort og langt og fikk trøkk i angrepsspillet. Da var vi veldig gode, sa Pellerud.

Graham Hansen herjet med gjestene og satte selv inn det neste målet. Maren Mjelde økte på en gjennomløpning, før midtstopper Nora Holstad Berge nikket inn 4-0. Isabell Herlovsen økte til fem måls ledelse før pause, og igjen var Caroline Graham Hansen servitør.

Kjører på Norge fikk bare en scoring i annen omgang. Innbytter Emilie Haavi sto for den.

Det var greit å spare litt krefter til onsdag. Portugal på bortebane er ingen enkel oppgave, og det er eneste virkelige hinder for at Norge skal unngå en nervepirrende avslutningskamp mot Nederland.

- Det var viktig med den tidlige scoringen. Da kunne vi slippe ned skuldrene, og vi slapp å jage underveis. Vi tok et steg nærmere VM. Tar vi tre poeng i Portugal, er mye gjort. Det er bare å kjøre på, sa Caroline Graham Hansen.

(NTB)