Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballjentene får to millioner kroner for EM-gull i sommer

Får det samme som gutta ville fått.

FERDIGFORHANDLET: Det norske damelandslaget har framforhandlet bonus før sommerens EM-sluttspill i Nederland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FERDIGFORHANDLET: Det norske damelandslaget har framforhandlet bonus før sommerens EM-sluttspill i Nederland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det norske fotball-landslaget for damer skal spille EM i Nederland i juli, og i dag ble den økonomiske pakka for suksess i mesterskapet lagt fram.

Fotballjentene får to millioner kroner på deling om de skulle vinne EM-tittelen i Nederland, mindre om de skulle ryke ut tidligere.

- Gullbonusen utgjør 25 prosent av Norges Fotballforbunds inntekter for deltakelse i EM-sluttspillet. Den samme fordelingsnøkkelen vil bli brukt om gutta går til sluttspill, sier fotballpresident Terje Svendsen til Dagbladet.

Avtalen er framforhandlet mellom NFF og landslagets spillerutvalg, og ble godkjent på dagens styremøte i forbundet.

I tillegg til sluttspillsbonusen på to millioner, har damelandslagsspillerne allerede fått en million til fordeling som følge av kvalifikasjonen.

Norge skal spille åpningskampen mot Nederland i sommerens EM. I tillegg til vertsnasjonen er Norge i gruppe med Belgia og Danmark.

EM spilles mellom 16. juli og 6. august.