- Fotballjentene for dårlig trent

Kan miste OL-støtte i Sverige.

(Dagbladet.no): Sveriges olympiske komite vurderer å fjerne støtten til landslagsjentene i fotball.

Grunnen skal være dårlig OL-innsats og ikke minst stadig dårligere fysikk.

- Dels er ikke SOK fornøyde med hva Sverige har prestert i de to siste olympiske turneringene, to seirer på åtte kamper. Dels har testverdiene hos landslagsjentene hengt etter, sier visesportssjef i SOK, Peter Reinebo til Värmlands Folkblad ifølge Aftenbladet.

Flere tester

- Vi har tydelig sett at flere spillere i dag viser dårligere testverdier enn hva de gjorde etter VM-sølvet i 2003. Det holder ikke på internasjonalt nivå.

Nå kommer komiteen til å finansiere to årlige tester av samtlige spillere i allsvenskan for å se om formen bedres. Hvis ikke risikerer landslaget at støtten på om lag én million kroner bortfaller.

- Vi går ut fra at de tiltakene vi kommer med nå, vil gi bedre testresultater. Hvis ikke kommer vi til å vurdere støtten til damefotballen, sier Reinebo.

- Et stykke bak

KAN MISTE STØTTE: De svenske landslagsjentene kan miste millionstøtte. Her er Tina Nordlund fra OL i 2000. Foto: AP/Scanpix
KAN MISTE STØTTE: De svenske landslagsjentene kan miste millionstøtte. Her er Tina Nordlund fra OL i 2000. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Landslagssjef Thomas Dennerby er enig i kritikken.

- Vi er langt framme, men er et stykke etter de beste lagene som Tyskland og USA.  Amerikanerne har hardere krav på seg. De får noen testresultater på et ark som de må klare, hvis ikke har de ingen jobb å gå til, sier Dennerby, som avviser like harde krav i Sverige.