IMPONERER: Eli Landsems kvinnelandslag i fotball tok en ny storseier da Hviterussland ble slått 5-0 borte i VM-kvalifiseringen tirsdag. Her Isabell Herlovsen i lørdagens totalslakt av Makedonia.
Foto: Lise Åserud / Scanpix  .
IMPONERER: Eli Landsems kvinnelandslag i fotball tok en ny storseier da Hviterussland ble slått 5-0 borte i VM-kvalifiseringen tirsdag. Her Isabell Herlovsen i lørdagens totalslakt av Makedonia. Foto: Lise Åserud / Scanpix .Vis mer

Fotballjentene fortsetter å pøse inn mål

Ny kvalikseier.

|||

Eli Landsems kvinnelandslag i fotball tok en ny storseier da Hviterussland ble slått 5-0 borte i VM-kvalifiseringen tirsdag.

Det er vel så imponerende som lørdagens 14-0 hjemme mot svake Makedonia. Hviterusserne har tidligere i kvalifiseringen tatt poeng borte mot Norges antatt tøffeste utfordrer Nederland.

— Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen og det spillerne presterte i dag. Det var en tidlig vårbane som var veldig humpete, men likevel greide vi å spille fotball, utnytte de riktige rommene og være «på» hele veien, sa Landsem til NTB.

Anneli Giske rykket inn i laget etter lagkaptein Ingvild Stenslands sykdomsforfall, og hun sendte Norge i ledelse vel midtveis i første omgang. Lise Klaveness doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

I annen omgang la lørdagens seksmålsscorer Isabell Herlovsen på til 3-0, før Lene Mykjåland og Solveig Gulbrandsen rundet av med hver sin scoring.

— Jeg er veldig fornøyd med hvordan jentene jobber med de knaggene vi har satt opp. Før denne kampen jobbet vi mye med at vi måtte være «på» helt fra start, og at det ville bli en helt annen opplevelse enn mot Makedonia. Det var vi som skulle bestemme tempoet, og spillerne svarte på det helt fra start, sa Landsem, som trakk fram Lise Klaveness spesielt.

— Jeg synes mange var gode, men Lise var spesielt god.

Norge har nå møtt de fire grupperivalene en gang hver, og har full poengpott med 23-0 i samlet målscore.

Bare gruppevinneren går videre til omspill om plass i neste års VM-sluttspill i Tyskland.


(NTB)