SEKS IGJEN:  Sju europeiske nasjoner har tatt seg videre i VM. Tre skal til OL. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE/NTB Scanpix.
SEKS IGJEN: Sju europeiske nasjoner har tatt seg videre i VM. Tre skal til OL. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE/NTB Scanpix.Vis mer

Fotballjentene kan være OL-klare tirsdag

Seks lag kjemper om tre plasser.

Blant alt som ser lovende ut for Norge i fotball-VM er også kampen om OL-plasser. Om de norske greier å slå England i åttedelsfinalen, kan laget til Even Pellerud være kvalifisert for Rio-lekene tirsdag.

Det forutsetter gunstige resultater i noen andre kamper, men ingen større overraskelser.

De tre beste europeiske lagene i kvinne-VM får OL-plass. Av de åtte europeiske deltakerne er sju klare for cupspillet. Spania var alene om å ryke ut allerede i gruppespillet.

England er ikke med i kampen om OL-deltakelse fordi det ikke ble oppnådd noen britisk enighet om å sende et felles lag. Det betyr at seks lag konkurrerer om de tre plassene.

Minst ett forsvinner når Tyskland og Sverige møtes lørdag. Dagen etter spiller de canadiske VM-vertene mot VM-debutanten Sveits, og med hjemmeseier er enda et lag ute av dansen.

Teoretisk kan Norge være OL-klar allerede etter sin egen kamp mandag, men da må Frankrike gå på en kjempeblemme og tape mot Sør-Korea søndag.

Det er lite sannsynlig, men langt mer trolig er det at verdensmester Japan greier å slå ut Nederland tirsdag. Da kan Tyskland (eller Sverige), Frankrike og Norge være OL-klare før kvartfinalene.

Dersom Norge taper, og bare to andre europeiske lag slår følge med England til kvartfinale, vil det bli omspill mellom tre lag om den siste europeiske OL-plassen.

(NTB)