Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballjentene klare for EM

Slo Island igjen.

Norges fotballjenter kvalifiserte seg til EM med et gjesp av en fotballkamp i dag.

Island ble slått 2-1 etter to scoringer av Dagny Mellgren.

Etter storspill og 7-2-seier i Reykjavik onsdag var det en ting å si at man skulle motivere seg til topp innsats igjen, noe annet å gjøre det.

Etter at Mellgren scoret midt i første omgang i Vallhall, måtte Island lage sju mål for å snyte de norske for englandstur til sommeren. Det inspirerte ikke til dåd på en dag da spillet ikke gled av seg selv.

Mellgren kunne punktert kampen i første omgang, da hun tre ganger ble spilt alene med keeper. I det 22. minutt traff skuddet backen Gudlaug Jonsdottir, lurte keeper og gikk inn. De to andre gangene ble avslutningene for lette å lese for Kolbotns reservekeeper Thora Helgadottir.

Solveig Gulbrandsen, som var strålende onsdag, ble tett markert av et islandsk lag som hadde reist til Norge uten tanker om EM-plass men fast bestemt på å berge ansikt etter ydmykelsen på eget kunstgress.

Verken hun eller de andre norske kom i nærheten av prestasjonene i Egilshöllin.

  • Men Norge er klar for sitt åttende strake EM-sluttspill med sammenlagt 9-3, og reiser neste sommer til England som en av favorittene. (®NTB)
TOMÅLSSCORER:</B> Dagny Mellgren sikret en ny norsk seier på vei mot EM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media