Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballjentene målløse nok en gang

Tapte for Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland-Norge 1-0. Norge spilte sin tredje kamp på rad uten å få nettkjenning mandag. Mot Tyskland var Norge klart best, men klarte ikke å score. Det gjorde derimot Tyskland.

Tre minutter på overtid sørget Petra Wimbersky for 1-0 til de regjerende Europamesterne i en kamp Norge burde vunnet.

Tonje Hansen og Lise Klaveness hadde de største sjansene i første omgangen. Allerede etter åtte minutter løp Tonje Hansen fra sin tyske oppasser, men Tysklands sisteskanse ryddet opp i stor stil.

Norge startet kampen med å stå høyt, og det betalte seg i dominans i banespillet, og flere gode muligheter. Foruten Hansen var Lise Klaveness også nær scoring i de første 45 minuttene. Den tidligere Asker-spissen fikk tåa på ballen rett før den tyske målvakten, men skuddet med utsiden var ikke godt nok til å finne nettmaskene.

Scoringsvegring

Med Isabell Herlovsen sittende hjemme i Norge på skolebenken, og Dagny Mellgren som har lagt opp, er det tynt igjen med målscorere i rekken for det norske damelandslaget.

Laget har spilt tre kamper i turneringen uten å score, og når heller ikke innbytter Solfrid Andersen fant nettmaskene alene med den tyske målvakten sent i andre omgang, ble det ingen scoringer på Norge denne gangen heller.

Nærmest scoring var midtbanefighteren Ingvild Stensland med et susende langskudd drøye 20 minutter før slutt. Det skuddet hadde fortjent en bedre skjebne enn å treffe stolpen.

TRE KAMPER - INGEN MÅL: Trine Rønning & Co. gikk målløse av banen nok en gang. Foto: EPA
TRE KAMPER - INGEN MÅL: Trine Rønning & Co. gikk målløse av banen nok en gang. Foto: EPA Vis mer

Norge presset videre på for scoring, men i mot spillets gang var det Tyskland som fikk kampens eneste mål. Tre og et halvt minutt på overtid dukket Petra Wimbersky opp og sørget for 1-0 til Tyskland, som også ble sluttresultatet.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!