TAPTE: Isabell Herlovsen og Anouk Dekker (t.v.) under treningskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Strømmen stadion onsdag kveld. Norge tapte kampen 2-3. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAPTE: Isabell Herlovsen og Anouk Dekker (t.v.) under treningskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Strømmen stadion onsdag kveld. Norge tapte kampen 2-3. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Fotballjentene med fortjent tap mot Nederland

Langt igjen til Vancouver.

Norge - Nederland 2-3

STRØMMEN (Dagbladet): De norske fotballjentene drømmer om en VM-finale. Det virker akkurat nå som en blytung ambisjon.

Mot Nederland på Strømmen stadion i går stemte fint lite for Even Pelleruds mannskap.

Angrepsspillet var tannløst og uten strulktur. Det ble gjort for mange feil i forsvar, og da selv ellers så bunnsoldie Ingrid Hjelmseth glapp en ball på tampen, ble det et heller pinlig hjemmetap for de norske jentene - mot et lag de må slå om drømmen om en semifinaleplass i VM - som igjen gir OL-deltagelse - må spillet heves mange hakk.

Ikke fornøyd Trener Even Pellerud fikk mye å tenke på etter kampen i kveld.

- Vi er ikke fornøyd med dette. Det var altfor ustabilt og altfor mye rart som skjedde. Et svak resultat av oss, sier Pellerud til NRK eter atr tapet var et faktum.

Han ledet et lag som varierte altfor mye i prestasjonene. Til tider var angrepsspillet lovende, men som oftest ikke. Forsvarsspillet var hakket svakere - med altfor mange feil som ikke holder for avansement i VM.

Venter på støttespillere
Trøsten er - for det er en trøst - at mange av de etablerte spillerne Norge trenger for å heve spillet sitt, manglet i går.

*Solveig Gulbrandsen er nyoperert, og trolig klar til VM.

* Elise Thorsnes har vært langtidsskadd, men er på vei tilbake og fikk et innhopp i går.

* Ingviøld Stensland håper også å rekke VM.

* Karoline Graham Hansen satt på tribunen i går, men ballmagikeren forventes klar till VM.

Det kan trengs. Og med de fire på plass vil Norge framstå på en helt annen måte enn de gjorde mot et heller middels nederlandsk lag i kveld.

Drømmetreff Ikke alt var helsvart sett med norske øyne i kveld.

Begge de norske målene ble scoret av Emilie Bosshard Hovi - det siste av dem med strak vrist på volley fra 17 meter tåler et tosifret antall repriser.

Også Ada Hegerberg viste at hun er en giftig spiss.

Men noen få lysglimt er langt nær nok til at dette laget skal nå sommerens store mål: Å komme seg til semifinalene i Vancouverbli blant de tre beste europeiske lagene i VM og kvale inn til Rio-OL.