Fotballjentene nærmer seg EM etter seier

- Det er i våre egne hender, sier Isabell Herlovsen.

VIKTIG SEIER: De norske jentene jubler for den utrolig viktige 1-0-scoringen. Norge slo Nord-Irland 2-0.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIKTIG SEIER: De norske jentene jubler for den utrolig viktige 1-0-scoringen. Norge slo Nord-Irland 2-0. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge stanget og stanget, men sene scoringer av Lene Mykjåland og Maren Mjelde ga 2-0-seier over Nord-Irland og gruppeledelse i EM-kvalifiseringen fotball.

Seieren kom etter et massivt norsk press i annen omgang. Flere store sjanser ble misbrukt før Mykjåland skrudde en corner rett i mål i kampens 77. minutt.

Kampbildet ble et helt annet enn da Norge tapte 1-3 for nordirene i fjor høst. Likevel var det en stund vanskelig å se hvem som skulle stikke av med poengene da de norske jentene brente flere muligheter fra gode posisjoner.

- Jeg ble litt nervøs, men var ganske sikker på at det skulle gå. Og det var deilig når det (første målet) kom, sa landslagssjef Eli Landsem til TV 2 rett etter kampslutt.

Fire angripere De siste 20 minuttene satset Landsem alt framover og brukte fire spisser. Det endte med tomålsseier etter en lang tålmodighetsprøve.

- Vi var dårlige i første omgang, men gode etter pause. Da malte vi på og fikk målet til slutt. Vi måtte gjøre noen justeringer og spilte til slutt 2-4-4, sa landslagssjefen til fotball.no.

Seieren ble trygget fire minutter før slutt da Maren Mjelde chippet videre en god ball fra Mykjåland. Kapteinen hang i luften i feltet og satte ballen inn bak en sjanseløs målvakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer