REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer

Fotballjentene reagerer på guttas filming: - Ikke veldig sjarmerende

- Voksne menn som skal være store og sterke og godt trent, og så velter de nesten bare noen blåser på dem.

Videodømming har fått både kritikk og ros under årets VM i fotball, samtidig som flere episoder av filming har vist at kamerateknologi nok har sin plass også i fotballen. Blant annet ble Portugals Pepe slaktet etter å ha falt om på banen, etter å ha fått et par klapp på skuldra av Marokko-stopper Mehdi Benatia.

Og filming i fotball-VM er langt ifra noe nytt. Under mesterskapet i 2006 meldte FIFA i etterkant at 58 prosent av spillerne som ble behandlet for skader inne på banen, viste seg ikke å være skadd.

- Mindre i kvinnefotballen

To av dem som synes VM-spillernes skuespilleropptreden på gressmatta framstår som smått latterlig, er LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen. Torsdag kveld var de på plass i Dagbladets VM-studio (se video) og la ikke skjul på hva de mener om de mannlige spillernes filming.

- Det er spillere som prøver seg overalt. Men jeg føler det har vært mindre av det (filming, journ.anm.) i kvinnefotballen enn i herrefotballen, sier Pettersen, og får støtte fra Dekkerhus.

FORBANNA: Haugesunds Filip Kiss fikk Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg til å se rødt da førstnevnte plutselig falt i bakken uten kontakt. Video: Fotball Media Vis mer

- Generelt har det vært mindre enn i herrefotballen. Det er jo ikke så veldig mandig. Voksne menn som skal være store og sterke og godt trent, og så velter de nesten bare noen blåser på dem, sier LSK-spilleren.

Ruller rundt

NEGATIVT: Vålerenga-keeper Guro Pettersen fikk internettforbud av trener Monica Knudsen etter at hun leste mye negativt om seg selv. Etterpå har livet blitt mye bedre. Sammen med LSK-stjerne Cathrine Dekkerhus snakker Pettersen også om Lise Klaveness og storkampen mellom Argentina og Kroatia. Vis mer

Selv om Pepes filming kanskje er den episoden som har fått mest oppmerksomhet under årets VM så langt, har de to spillerne lagt merke til at de største stjernene heller ikke fornekter seg.

Neymar er kanskje spilleren det forventes mest til under mesterskapet. Pettersen er ikke imponert over PSG- og Brasil-spillerens opptredenen så langt.

REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer

- Man ser jo hvordan Neymar lå der og rullet på gresset i stort sett 90 minutter i forrige kamp. Det er ikke veldig sjarmerende når man prøver å filme seg til alle avgjørelser som blir tatt, mener Pettersen, som er svært positiv til videodømmingen som nå er tatt i bruk.

- Man kan ikke jukse lenger, slik man gjorde før. Så jeg synes det er bra, sier Vålerenga-keeperen.