Fotballjentene slo svake Østerrike

Men har lang vei til VM-formen.

Solveig Gulbrandsen var et lyspunkt og scoret et flott mål, men Norges kvinnelandslag skuffet da svake Østerrike ble slått 3-0 onsdag.

Norge har innledet EM-kvalifiseringen med seks poeng og 6-0 i mål, men mot to motstandere som ikke er i nærheten av internasjonalt toppnivå. Både i Israel lørdag og på Åråsen onsdag var det først da motstanderen ble sliten at Norge klarte å produsere sjanser på samlebånd.

Førsteomgangen mot Østerrike var en lidelse inntil Gulbrandsen i det 44. minutt fikk kjempetreff fra 20 meter. Hennes 33. landslagsmål føk inn i krysset.

Indreløperen sto bak mye av det Norge produserte, men angrepsspillet stemte sjelden. Det var dårlig bevegelse, få initiativ og dårlig presisjon. Altfor ofte ble det spilt på fot til spillere som sto stille fordi alternativene manglet.

Melissa Wiik gjorde 2-0 i tomt mål drøye kvarteret før slutt, etter at hun og Lene Mykjåland kom gjennom på en langpasning fra innbytter Marit Fiane Christensen. Mykjåland spilte tversover, og Wiik kunne ikke bomme.

På overtid satte midtstopper Trine Rønning punktum da hun scoret på returen etter at keeper reddet straffesparket hennes. Innbytter Kristin Lie skaffet straffen.

Norge burde scoret flere mål. Siri Nordbys frispark spratt på tverrliggeren, og innbytter Leni Larsen Kaurin ble hindret av keepers fotparade da hun vakkert ble spilt gjennom av Solveig Gulbrandsen.

Må heve seg

Østerrike kom ikke til en eneste sjanse, likevel er Norges oppvisning lite betryggende. Sverige har de siste dagene vunnet 7-0 i EM-kvalifisering både mot Romania og Ungarn, to lag som er betydelig foran Østerrike og Israel på FIFA-rankingen der Sverige og Norge er nummer tre og fire.

Norges neste EM-kvalifiseringskamp er mot Russland i Stavanger 27. oktober. Innen den tid skal laget spille om VM-medaljer i Kina og forhåpentlig kvalifisere seg til Beijing-OL.

VANT UTEN Å OVERBEVISE: Lindy Melissa Wiik jubler etter sin 2-0-scoring i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Østerrike på Åråsen stadion i Lillestrøm torsdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
VANT UTEN Å OVERBEVISE: Lindy Melissa Wiik jubler etter sin 2-0-scoring i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Østerrike på Åråsen stadion i Lillestrøm torsdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

For å greie det må nivået heves veldig mange hakk fra det som ble vist onsdag. På Åråsen befant Norge seg nesten like langt fra gullformen som fra VM-finalebyen Shanghai.

(NTB)