NYE MÅL: – Vi har noe å revansjere, sier Maria Thorisdottir. Nå starter veien mot VM i 2019 for fotballkvinnene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NYE MÅL: – Vi har noe å revansjere, sier Maria Thorisdottir. Nå starter veien mot VM i 2019 for fotballkvinnene. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotballjentene starter ny VM-jakt: - Vi så det på alle at det var en revansjlysten gjeng

Kvinnelandslaget i fotball er samlet i Fredrikstad for å rette opp inntrykket etter fiaskoen i EM. Fredag starter veien mot VM i Frankrike.

I sommerens EM i Nederland ble det tre strake tap og null scoringer. Damene skal forhåpentligvis skrive et langt lystigere kapittel når laget starter oppkjøringen mot VM i Frankrike i 2019. I Østfold er det en revansjlysten gjeng som er samlet for kvalifiseringskampene mot Nord-Irland og Slovakia.

- Det er noe jeg, og sikkert resten av laget, har sett fram til. Vi har noe å revansjere etter EM, så det er fint å starte her, sier Maria Thorisdottir i en video på landslagets Facebook-side.

Fredag er det kvalkamp mot Nord-Irland på Fredrikstad stadion. Slovakia venter på Sarpsborg stadion tirsdag.

- Det er godt å se alle igjen. Det har vært litt lang tid mellom EM og denne samlingen. Vi så det på alle at det var en revansjlysten gjeng, sier Maren Mjelde.

Mjelde og Thorisdottir er nylig blitt lagvenninner i Chelsea. Sistnevnte ble forrige uke presentert som ny spiller for den engelske klubben.

- Jeg tror ikke jeg har skjønt hvor stort det er ennå. Bare det å komme dit og se hvor profesjonelt det er, det er enormt kult. Så ja, vi er heldige, sier Thorisdottir.

I slutten av august kom meldingen om at Ada Hegerberg tar en pause fra landslaget. Også Nora Holstad Berge har sagt farvel.

(NTB)