- LIKER IKKE Å TAPE: Sjefen for kvinnelandslaget i fotball, Even Pellerud, er ikke fornøyd med resultatene i Algarve Cup i Portugal.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
- LIKER IKKE Å TAPE: Sjefen for kvinnelandslaget i fotball, Even Pellerud, er ikke fornøyd med resultatene i Algarve Cup i Portugal. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Fotballjentene tapte den fjerde kampen på rad

- Det går ut over selvtilliten, sier Pellerud.

Russland avgjorde kampen om 9.-plass i Algarve Cup med scoring tre minutter før slutt, og Norge måtte dermed tåle sitt fjerde strake tap i turneringen.

- Det ble mye av det samme som tidligere. Vi dominerte kampen, men klarte ikke å score. Det var mye bra struktur og spill, og vi slapp til få målsjanser mot. Dessverre scoret de på en av sine få. Det er veldig skuffende, sa landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

Jekaterine Sotsjneva ble matchvinner for Russland i det 87. minutt. I gruppespillet tapte Norge for Kina (0-1), Island (1-2) og Tyskland (1-3). Med onsdagens 0-1-tap ble fasit 2-7 på fire kamper.

Problem - Vi liker ikke å tape kamper, og iallfall ikke fire på rad. Vi legger ikke skjul på at det er et problem og at det går ut over selvtilliten, sa Pellerud.

I Ada Hegerberg, Elise Thorsnes, Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen manglet Norge flere av sine beste offensive spillere onsdag.

- Vi manglet flere spillere, og de fleste er utenfor kampsesong. At det halter litt da er ikke uvanlig, sa Pellerud.

- Jeg synes vi spilte fin fotball gjennom midtbanen og satte opp mange fine situasjoner. Vi ble derimot for unøyaktige på den siste tredelen.

Lene Mykjåland, som i turneringen har gjort det bra som høyreback, ble onsdag først flyttet fram til midtbanen og deretter til spissplass, men hun tråkket på ballen og måtte ut med en kneskade.

- Vi håper det ikke er alvorlig, sa Pellerud.

Tysk seier Norge vant Algarve Cup tre av de fire første årene turneringen ble arrangert, men har ikke seiret siden 1998. Tyskland tok onsdag sin annen seier i turneringen på tre år med 3-0-seier over verdensmester Japan i finalen. Nadine Kessler, Anja Mittag og Dzsenifer Marozsan scoret målene.

Lagene fra Norges gruppe vant både finale, kamp om 3.-plass (Island over Sverige) og kamp om 5.-plass (Kina over Danmark).

Norges neste kamp er VM-kvalifisering borte mot Belgia 10. april.

(NTB)