Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballjentene til OL-finalen

SYDNEY (Dagbladet.no): Tyskland - Norge 0-1. Et tysk sjølmål sendte Norge til OL-finalen i fotball i dag tidlig. Selv om målet var jentenes eneste sjanse var jubelen like stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge skapte ikke en eneste stor mulighet sjøl i løpet av de nitti minuttene semfinalen varte.

Da bare ti minutter sto igjen, fikk Norge hjelp av tyskerne.

En lang desperat norsk ball mot det tyske målet ble nikket i mål av den tyske backen Bettina Wunderlich.

Med keeperen på vei ut mot målet seilte ballen uforstyrret mot nettet - og Norge var i OL-finalen.

Utspilt

Norge ble totalt utspilt før pause. Tyskerne kom lett gjennom på kantene, og burde scoret da midstopper Kristin Bekkevold bommet på ballen. Men Inka Grings skjøt utenfor da hun bare trengte å plassere ballen forbi keeper Bente Nordby.

Jentene var ille ute flere ganger, men på tross av fem store sjanser klarte ikke tyskerne å score. Før sjølmålet skapte bare et par langskudd forventning i den livlige norske tilhengerskaren. Etter tabben presset tyskerne febrilsk. Men Norge klarte å stenge buret.

Og den norske jubelen var ellevill da fløya gikk ved full tid. Jentene neiet til publikum og kastet seg rundt halsen på hverandre

Norge er i en OL-finale i fotball for første gang noensinne. Og ikke glem: Norge får garantert minst sølv i finalen torsdag.

  • Norge møter USA i finalen på torsdag.
PRESSET: De norske jentene var ofte i hardt vær i dagens semifinale mot Tyskland. Her er det Gørild Kringen som blir presset av Bettina Wiegemann.