<strong>MÅL TIL NORGE:</strong> Lisa-Maria Utland scoret Norges tredje mål, men det er ikke nok til å få godkjent selv om 4-1 gir tre poeng i VM-kvalifiserngen. At Norge hadde trengt Ada Hegerberg på topp er det ingen tvil om. Foto: Bjørn Langsem.
MÅL TIL NORGE: Lisa-Maria Utland scoret Norges tredje mål, men det er ikke nok til å få godkjent selv om 4-1 gir tre poeng i VM-kvalifiserngen. At Norge hadde trengt Ada Hegerberg på topp er det ingen tvil om. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

Ada Hegerberg vil ikke spille for Norge

Fotballjentenes mangler må ikke tvinge NFF til å gå på akkord med lagets fellesskap i Ada-saken

Trenger Norge Ada Hegerberg (22) på topp? Ja! Bør NFF legge seg flate for å få Lyon-spissen til å komme tilbake? Nei!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge – Nord-Irland 4–1 (2–0)

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Ada Hegerberg hadde sikkert scoret et mål eller tre på Caroline Graham Hansens mange invitasjoner til målgivende pasninger om hun hadde spilt sin 67. landskamp (38 mål) mot Nord-Irland, men det er ikke poenget når man skal vurdere Norge uten verdens giftigste spiss. Selvfølgelig hadde Ada Hegerberg forsterket Norge. Ada Hegerberg er god nok for alle lag alle dager.

Men ikke for enhver pris, og i hvert fall ikke på hennes premisser alene.

Derfor må ikke den offensive handlingslammelsen mot skrøpelige Nord-Irland starte en diskusjon synonymt med det å slippe en skvett i shortsen når du fryser.

JEG SITTER MED en klar formening om at konsensus blant fotballjentene ikke går i Ada Hegerbergs favør. At sviket de føler er større og mer omfattende enn det media har klart å framstille, og at gruppa er mer samlet enn det er blitt gitt inntrykk av. For det var ikke en typisk norsk lagidrettsutøver som sa det hun sa og gjorde det hun gjorde i kjølvannet av den massive EM-fiaskoen i Nederland.

Det var en verdensstjerne.

En spiller som dessverre hevet seg over laget.

NORSKE FOTBALLJENTER ER ikke vant til det selv om vi har hatt mange gode fotballspillende kvinner opp gjennom åra. Med Ada Hegerberg har stjernestatusen fått en ny dimensjon. Målene hun har scoret og prisene hun har vunnet har sørget for det. Men fellesskapet, lojaliteten og respekten for de interne reglene i Norge Kvinner A er urokkelige uavhengig av personlig suksess.

Etter det jeg erfarer føler jentene at Ada Hegerbergs kritikk og oppgjør med alt hun mener er galt på sett og vis kastet laget under bussen.

DERFOR TROR JEG heller ikke på en løsning maken til den Tom Nordlie lanserte på NRK i oppkjøringa til denne kampen, at NFF snarest må gjenopprette kontakt med Ada Hegerberg, og gjerne spise noen kameler for å få en av verdens giftigste målscorere tilbake på det norske landslaget. Jeg er enig at Norge trenger Ada Hegerberg, hvem er ikke det? Men ikke for enhver pris. For så lenge Norges landslagsspillere føler Ada Hegerberg har satt seg selv foran laget, og jeg har ingen grunn til å tvile på det, handler Lyons-spissens eventuelle retur til landslaget om det stikk motsatte.

Skal Ada Hegerberg returnere til laget er det hun som må be om pent vær.

Gjør hun det vil dette være en historie å lære av.

Gjør hun det ikke vil Norge savne henne gjennom hele VM-kvalifiseringen.

NORGE HAR ALDRI misset et EM- eller VM-sluttspill for kvinner. VM i Frankrike 2019 er i alvorlig fare for å bli det første. Sommerens EM-fiasko var et tydelig signalet om at generasjonsskiftet laget har vært igjennom plager oss mer enn noen trodde på forhånd. Mot Nord-Irland, et lag hvis jenter trener to ganger i uka, kom ett til. For selv om 4-1 er et strålende resultat i de fleste fotballkamper så gjelder ikke det parameteret mot et ikke-lag som Nord-Irland.

Da er 4-1 for dårlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer