Fotballjentenes store drøm: - Kan gå utover juleferien

Ofrer ferietid for å komme til OL i Rio.

OL-DRØM: Norges beste fotballkvinner vil ofre mye for å komme til OL i Rio neste sommer.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OL-DRØM: Norges beste fotballkvinner vil ofre mye for å komme til OL i Rio neste sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Norges seier over Wales betyr at de har kommet godt i gang i jakten på en EM-plass.

Men det er ikke EM som er den store drømmen. Det er OL i Rio de Janeiro neste sommer som står øverst på ønskelisten.

Et OL i fotballstormakten Brasil vil overgå alt for Norges fotballkvinner. Derfor var det særdeles surt at den direkte OL-plassen glapp på målstreken i sommeren fotball-VM.

- Det svir litt fortsatt. Vi har ekstremt lyst til å komme til Brasil, forteller Maren Mjelde til Dagbladet.

Hennes frispark mot Tyskland i sommerens VM vekket enorm oppmerksomhet. Mot Wales i kveld gjentok hun bedriften da hun skrudde inn et vakkert frispark på overtid.

- Jeg har faktisk ikke scoret på frispark siden da, så det var på tide. Det er ikke alltid jeg treffer på trening, men jeg er ekstra fokusert i kamp. Det er ekstra gøy å levere når det er så mange som ser på, forteller kapteinen.

Den avgjørende uka I begynnelsen av mars avgjøres det om Norge kommer til OL. Da skal fotballkvinnene ut i en OL-kvalifisering sammen med Nederland, Sverige og Sveits.

I løpet av sju dager skal Norge spille tre kamper. Den som gjør det best av disse fire lagene, er sikret en tur til Rio neste sommer.

- Det blir en knalltøff uke, hvor vi må være maksimalt forberedt. Vi har enormt lyst til å komme til OL, så det blir viktig å starte oppkjøringen tidlig, mener Mjelde.

OL-kvalifiseringen finner nemlig sted før den norske sesongen starter. Det kan bli en utfordring.

- De som spiller i Norge og ikke har kommet i gang med sesongen, bør forsøke å toppe formen til disse kampene. Men landslagstreneren har nok en plan, så jeg er ikke bekymret, sier Isabell Herlovsen.

Hun scoret to mål mot Wales, hvorav den siste var et kunststykke i ekte Didier Drogba-stil, da Rønning fant Herlovsen med en nydelig pasning. Herlovsen dempet ballen elegant på brystet, snudde seg og banket ballen på direkten.

- Den scoringen var egentlig ferdigscoret. Det var en genial pasning fra Trine, sier en beskjeden tomålsscorer.

- Et karrierehøydepunkt Også Ada Hegerberg scoret mot Wales. Og også Lyon-spissen drømmer om å spille OL neste sommer.

- Det vil i så fall bli et karrierehøydepunkt. Vi har ekstremt lyst å komme dit. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det, forteller Frankrike-proffen til Dagbladet.

- Vi må trene knallhardt i vinter, slik at vi får ut vårt beste i OL-kvalifiseringen. Vi må heve oss og bruke den korte tiden godt. Det kan nok gå utover juleferien, varsler Hegerberg.

Norges beste fotballkvinner er nemlig svært innbitte og dedikerte i jakten på en OL-billett til Rio.

- Vi har en stor ambisjon om å komme dit. Vi må jobbe steinhardt for å klare det. Men det skal vi klare, sier den alltid så offensive Lyon-spissen.

Herlovsen er en av få på dagens landslag som har deltatt i et OL tidligere. Hun forteller at det er noe helt annet enn et EM eller VM.

- Det er så mye mer. At det er i Brasil, er ekstra spesielt, forteller Herlovsen.

- Hvordan skal du formidle til spillerne hvor stort det er?

- Jeg tror ikke jeg trenger å gjøre det. De er nok fullt klar over hvor stort OL er. Det er det alle drømmer om, forteller goalgetteren.

IMPONERER: Denne gjengen vil forsvare Norges ære i sommer-OL: Ada Hegerberg (bak t.v.), Emilie Haavi, Andrine Tomter, Ingrid Hjelmseth, Nora Holstad Berge, Maren Mjelde, Marita Lund (foran t.v.), Ingrid Wold, Kristine Minde, Isabell Herlovsen og Andrine Hegerberg (foran t.h.) før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales på Color Line Stadion i Ålesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERER: Denne gjengen vil forsvare Norges ære i sommer-OL: Ada Hegerberg (bak t.v.), Emilie Haavi, Andrine Tomter, Ingrid Hjelmseth, Nora Holstad Berge, Maren Mjelde, Marita Lund (foran t.v.), Ingrid Wold, Kristine Minde, Isabell Herlovsen og Andrine Hegerberg (foran t.h.) før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales på Color Line Stadion i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer