Fotballjenter på stø EM-kurs

Mykjåland scoret igjen da Norge nedsablet Polen.

Lene Mykjåland fornekter seg ikke. Onsdag scoret hun igjen da Norge vant 3-0 over Polen i en EM-kvalifisering som ikke byr på store problemer for de norske jentene.

Lørdag var Mykjåland nøkkelspilleren da Østerrike ble knust 4-0 i Amstetten. Da scoret hun tre mål, og onsdag fortsatte måljegeren å vise teft da Polen var motstander.

Norge var den store favoritten i møtet med en motstander som i mai måtte reise hjem fra Stavanger med 0-3-tap. Siden da har Norge storspilt, så om de polske spillerne hadde respekt for de rødkledde, var den berettiget. Etter nok en storseier var landslagstrener Bjarne Berntsen godt fornøyd.

- Dette var sterkt. Vi hadde en litt skuffende førsteomgang, men full kontroll hele veien. Polen kom aldri til sjanser, sa han til NTB.
Guldbrandsen ga Norge ledelsen 

Norge åpnet under pari, men etter 37 minutter smalt det i Kutno. Solveig Guldbrandsen sørget for at de norske jentene kunne gå til pause med 1-0 Hun har scoret i alle de sju kampene og er lagets toppscorer.

- Etter målet ble vi mye bedre. Da var det klart hvem som kom til å vinne kampen. Vi var veldig gode det siste kvarteret av første omgang, sa Berntsen.

Etter hvilen fortsatte oppvisningen med Lene Mykjåland som den store maestroen. Bare fire minutter ut i annen omgang gjorde hun 2-0 etter et flott norsk angrep.

Dermed var kampen definitivt avgjort. Bjarne Berntsens jenter hadde nok en gang vist at de duger. Festen ble ytterligere sikret da Isabell Herlovsen la på til 3-0 like før slutt.
Imponerer stort 

Fotballjenter på stø EM-kurs

Man kan trygt si at Norge imponerer i EM-kvalifiseringen. Etter sju kamper står Norge igjen med full pott og solide 26-0 i målforskjell.

Tallene roper alene et kraftig varsku om at de norske jentene kan gå svært langt under OL i Beijing i sommer. Hvor langt de kan nå får vi et lite hint om like før mesterskapet.

Da kommer nemlig tre av de store fotballnasjonene på besøk til Norge. USA, Tyskland og Sverige skal måle krefter med Lene Mykjåland og co. i måneden før mesterskapet i Beijing.

- Det ser veldig betryggende ut med tanke på OL nå, men vi får jo et ordentlig svar i de kampene. Vi har trent godt i vinter og viser god form, sa Bjarne Berntsen.

(NTB)

MÅLFARLIG: Lene Mykjåland. Foto: Lise Åserud/Scanpix
MÅLFARLIG: Lene Mykjåland. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer