Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotballkampen er høydepunktet fra de siste dagene

Magnus Carlsen har falt til tredjeplass på verdensrankingen.

UTE ETTER REVANSJ: Magnus Carlsen jakter sin første seier i Tata Steel Chess i ettermiddag.Foto: SCANPIX/EPA/KOEN SUYK
UTE ETTER REVANSJ: Magnus Carlsen jakter sin første seier i Tata Steel Chess i ettermiddag.Foto: SCANPIX/EPA/KOEN SUYK Vis mer

(Dagbladet): En skuffet Magnus Carlsen måtte innse at en tabbe i kampen mot 16-årige Anish Giri førte til et svært overraskende nederlag i tredje runde av sjakkturneringen Tata Steel Chess mandag kveld.

Tirsdag skulle han reise seg mot ukrainske Ruslan Ponomariov, men i svart (hvitt har første trekk) kom Carlsen litt skeivt ut igjen, og måtte kjempe hardt for å sikre seg remis.

Dermed står nordmannen uten seire på fire runder i Nederland.

- Høydepunktene for meg de siste par dagene har vært den tradisjonelle fotballkampen mot det nederlandske laget, og den enda mer tradisjonelle sponsormiddagen med Tata-sjefene, skriver Magnus Carlsen på bloggen sin.

- Resultatene mine i runde 3 og 4 var mindre bemerkelsesverdige, fastslår han.

Godt tegn
Sponsorsjef Espen Agdestein sier remis mot Ponomariov var en OK opptur alt tatt i betraktning.

- Magnus spilte med svart og mot en god motstander. Han ble tvunget til å forsvare seg, og det gjorde han godt. Sånn sett var det på mange måter et god tegn, sier han til Dagbladet.

Gårsdagen var hviledag, men i dag skal Carlsen opp mot sisterangerte Erwin l'Ami, i et oppgjør han nok må vinne for å holde følge i Nederland.

- På papiret er det en overkommelig oppgave, men ingenting kan utelukkes som vi har sett hittil. Det er viktig at han vinner for at han ikke skal miste kontakt med de fremste. Da må han snart ta noen seire, sier Agdestein.

- Magnus har bare spilt fire runder, og det er tretten totalt, så det er fortsatt muligheter. Det eneste resultatet som var virkelig dårlig var jo det mot 16-åringen, sier han.

Sjeldent
Tapet for Anish Giri etter 22 trekk skapte nærmest sjokkbølger i sjakkverdenen, og både Giri og Carlsen hadde vanskelig for å forklare hvordan det gikk til.

- Han bukket en offiser som det heter på sjakkspråket, han gjorde altså en tabbe som kostet ham en hel hest, en springer. Det er en overseelse rett og slett, det var et trekk han ikke hadde sett. Det er en helt elementær feil, som skjer fra tid til annen, men det skjer Magnus veldig sjelden. Jeg kan ikke huske sist noe sånt skjedde, forklarte sponsorsjef Espen Agdestein til Dagbladet.

- Jeg tror ikke Carlsen vil tape på den måten igjen de neste ti årene, fastslo Anish Giri etter kampen.

Ny sjanse
Etter fire runder er Carlsen nå helt nede på ellevteplass i turneringen, og har også falt til tredjeplass på verdensrankingen etter tre remis og et tap i Wijk aan Zee.

Vishy Anand leder både turneringen og verdensrankingen, mens Levon Aronian også har passert Carlsen på sistnevnte.

- Sjakkforbundet kommer med en verdensranking hver andre måned, og det vil være svingninger underveis. Det er veldig tett mellom de tre fremste, så det kan nok svinge også underveis i denne turneringen, sier Espen Agdestein.

Femte runde starter kl. 13.30, og du kan følge utviklingen på Tata Steel Chess sine hjemmesider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling