Fotballkjendiser konkurs

Drømmen om å tjene millioner på et lederutviklingssenter i den lille bygda Gratangen i Troms endte med et kostbart brak for de to landslagstrenerne Nils Johan Semb og Per-Mathias Høgmo. I stedet ble det konkurs og tap av 800 000 kroner.

De to landslagstrenerne Nils Johan Semb og Per-Mathias Høgmo vil i løpet av uka begjære sitt selskap Mikkelskogen AS konkurs.

Mikkelskogen AS skulle drive lederutvikling og teambuilding fra lokaler i Høgmos hjembygd, Gratangen i Troms. Ifølge Høgmo kom prosjektet aldri ordentlig i gang. I løpet av uka vil han begjære selskapet, der han og Nils Johan Semb til sammen eider 50 prosent av aksjene, konkurs.

- Slik vi ser det er det ikke lenger mulig å realisere prosjektet, sier Høgmo - tidligere landslagstrener for kvinnelandslaget og U21-landslaget - til Dagbladet.

Nils Johan Semb var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Tapte penger

Foruten landslagstrenerne eide Per Gunnar Alm og Tom Skaara hver sin fjerdedel av selskapet. Alm har i mange år drevet forretninger rundt fotball, blant annet selskapet Norge Supporter AS. Alm er også aktiv i fotballsatsingen Oslo Øst. Skaara har tidligere vært markedssjef i fotballforbundet. I dag driver han sitt eget selskap og er markedssjef i Larvik Fotball.

Kameratprosjekt

De fire har betegnet prosjektet som et «kameratprosjekt». Samtidig har de vært på jakt etter investorer som kunne legge millionbeløp i selskapet.

- Vi har selv investert rundt 800 000 kroner i prosjektet. Disse pengene er nå tapt, sier Per-Mathias Høgmo .

Finansieringsproblemer oppgis av selskapet som årsaken til at prosjektet blir lagt på is. Flere ganger skal selskapet ha søkt SND om midler uten å få støtte. Gratangen kommune har imidlertid bidratt med 75 000 kroner til prosjektet,. Tidligere har de også bevilget 200 000 kroner for opparbeidelse av vann- og kloakk til boligfeltet der Mikkelskogen ligger. Kommunen håper nå at disse investeringene kan komme andre som ønsker å bygge i boligfeltet til gode.

- Vi er skuffet over at prosjektet ikke ble realisert. Vi hadde store forventninger til at vi skulle få noen nye arbeidsplasser i kommunen, sier ordfører Rita Roaldsen til Dagbladet.

Ingen redning

Ifølge styreformann Tom Skaara ventet man i det lengste på at en investor skulle tre hjelpende til. Han oppgir den USA-baserte forretningsmannen Reidar Tryggestad som en person selskapet hadde en god dialog med. Tryggestad, som kjenner både Alm og Skaara fra tidligere idrettsinvesteringer, tjente nesten en milliard kroner da han solgte et elektronikkselskap i 1995. Prosjektet i Gratangen i Troms ville han imidlertid ikke investere i.

- Jeg var på en presentasjon og fikk en orientering om selskapet, men det passet ikke, sier Tryggestad.

Han er forbauset over at fotballkjendisene hadde forhåpninger til at han skulle redde prosjektet.

- Det er lenge siden jeg gjorde det klart at jeg ikke ville gå inn i dette prosjektet, sier han.

PARTNERE: Landslagstrenerne Nils Johan Semb og Per-Mathias Høgmo skulle være trekkplaster for selskapet Mikkelskogen AS. Prosjektet ble aldri realisert.