LIDENSKAP: Det nærmer seg utgivelsesdatoen for både FIFA 18 (på bildet) og Football Manager 2018. Foto: Frederic J. Brown / AFP Photo / NTB Scanpix.
LIDENSKAP: Det nærmer seg utgivelsesdatoen for både FIFA 18 (på bildet) og Football Manager 2018. Foto: Frederic J. Brown / AFP Photo / NTB Scanpix.Vis mer

Football Manager 2018 kommer ut i november

Fotballklubb la ut jobbannonse på Twitter - da rant innboksen over av spilleglade fotballidioter

Flaut eller fantastisk PR-stunt?

(Dagbladet): Fotballklubben Chester FC, som spiller i National League, det femte øverste nivået i England, sparket i går manager Jon McCarthy.

I håp om å finne den riktige mannen eller kvinnen til den nå ledige jobben, gjorde klubben noe ganske så utradisjonelt - de skrev en jobbannonse på deres hjemmeside og delte den på Twitter.

I jobbannonsen skrev de at søkere bør ha erfaring fra et likt nivå, god økonomisk kontroll, utmerkede kontakter i fotballsamfunnet, være engasjerte i det lokale samfunnet, en ledertype, og ha evnen til å inspirere og jobbe med lag og organisasjoner.

Én ting glemte de derimot å skrive, men som fotballklubben Altrincham FC husket å opplyse om da de lyste ut en trenerstilling for ett år sida.

- Merk dere, CV-er for den ledige managerrollen kan ikke være basert på Football Manager- eller Championship Manager-oppnåelser, skrev klubben på Twitter.

Strømmet over

Allerede etter én time skjønte Chester FC at de hadde gjort en gigantisk tabbe.

- Wow, det var da fryktelig mange som spilte Football Manager, skrev klubben på Twitter.

Innboksen til styreformann Mark Maguire rant nemlig over av CV-er fra spillegale fotballidioter.

En person sendte inn sin karrierestatistikk fra å ha ledet Chester FC på spillet Football Manager til Maguire. Seinere fikk han et svar fra det som ser ut til å være styreformannen.

- Vi beklager at søknaden din ikke har vært suksessfull. Vi leter etter managere med en seiersprosent på minst 83,2 prosent.

Alt et PR-stunt?

Mens mange syntes påfunnet til klubben bare var artig, mente andre at det var pinlig.

Kanskje var det hele et PR-stunt.

- Gjennom alle disse ungene som forsøker å være morsomme, får de oppmerksomhet og publisitet av BBC Sport etc. Chester FC har lurt dere alle, skrev en Twitter-bruker.

- Danny forstår det, skrev Chester FC tilbake.

  • Football Manager 2018 er antatt å komme ut 18. november.
Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.02.2013 Dataspill som «Football Manager» har vært en viktig del av Ole Gunnar Solskjærs fotballkarriere. Vis mer