Fotballklubb med kontaktannonse

Søker rik onkel/tante. - Vi er kjempedesperate, forteller styremedlem og ildsjel Gry Heggås Jensen. Mens Bardu IL prøver å lokke til seg spillere på YouTube.

(Dagbladet.no): Tromsdalen Fotball var en av klubbene som rykket ned fra førstedivisjon etter denne sesongen, og dermed havner klubben i økonomisk trøbbel.

- Vi mister 1,5 millioner i inntekt, og det er katastrofalt for en klubb som i utgangspunktet har et budsjett på 4,9 millioner kroner, forteller styremedlem Gry Heggås Jensen til Dagbladet.no.

Problemet med å finne rike onkler/tanter i lokalområdet blir større av at klubben er fylkets nummer to-klubb, etter tippeligalaget Tromsø.

- Vi er kjempedesperate

Derfor har styret funnet alternative metoder for å redde klubben, og en en av ideene er å rykke inn en annonse i en av finansavisene som retter seg mot de rikeste sjikt i folket.

- Dette er tenkt som en litt morsom vri, men samtidig er det noe vi har tro på. Jeg regner med at en del menn i grå dress slår seg på brystet og ler. Men det får de bare gjør, synes Jensen.

- Dette virker som en litt smådesperat jakt etter en person med penger?

- Vi er ikke smådesperate. Vi er kjempedesperate, svarer Jensen, som er opptatt av klasseskillet mellom de øverste divisjonene og divisjonene lenger ned i seriesystemet.

NOEN SOM PASSER FOR OSS? Denne annonsen håper Gry Heggås Jensen og Tromsdalen Fotball å rykke inn i en av Norges finansaviser. Målet er å finne en rik onkel som kan redde klubben fra ruin. Foto: PRIVAT
NOEN SOM PASSER FOR OSS? Denne annonsen håper Gry Heggås Jensen og Tromsdalen Fotball å rykke inn i en av Norges finansaviser. Målet er å finne en rik onkel som kan redde klubben fra ruin. Foto: PRIVAT Vis mer

- En av mange sprø ideer

Håpet deres er at en person eller firma nå skal forbarme seg over klubben, og ikke bare fordi den har ambisjoner for A-laget.

- Vi håper noen faller for det vi står for, våre verdier. I tillegg til toppfotball, arrangerer vi treninger for rusmisbrukere og hjelper til med integrering av flyktninger. Dessuten organiserer vi også andre aktiviteter for unge, utover fotballen, forteller fotballentusiasten.

Og om ikke dette skulle friste noen pengesterke der ute, gir ikke klubben opp jakten på ressurser for det.

- Dette er bare en av mange sprø ideer vi har, forsikrer Gry Heggås Jensen.

Annonserer etter spillere på YouTube

Men Tromsdalen er ikke den eneste klubben som tyr til kreative løsninger for å stable lag på beina.

I Bardu IL sliter de for eksempel med å samle nok tredjedivisjonsspillere, og derfor er det laget en YouTube-video som skal friste spillere som er på klubbjakta.

Fotballklubb med kontaktannonse

Videoen, laget av en av klubbens spisser, skildrer iallfall en idyllisk stemning, så hva sier dere, Kristofer Hæstad og Rune Almenning Jarstein?

- Det blir ikke skikkelig sommer i Bardu uten at lokale fotballsjeler kan samle seg og se på fotballkamp i helgene, heie litt på guttene og kjefte litt på dommerne. Det hører rett og slett med, skriver supporter Espen Bjørkeng i en e-post til Dagbladet.no.

Fotballklubb med kontaktannonse
ANNONSEN: Denne teksten er det Tromsdalen Fotball håper at appellerer til noen som har penger å avse.