Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballklubb rystes av skandale: Tre profiler tiltalt for voldtekt

I retten denne uka.

GROV TILTALE: Tre tidligere fotballspillere fra FC Thun er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep mot en av de tre spillernes eks-kjæreste. Foto: NTB Scanpix
GROV TILTALE: Tre tidligere fotballspillere fra FC Thun er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep mot en av de tre spillernes eks-kjæreste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tre tidligere fotballspillere fra den sveitsiske toppklubben FC Thun må møte i retten denne uka tiltalt i en overgrepssak.

De tre omtales som tidligere framtredende spillere, der en har vært involvert på landslagsnivå, skriver avisa Blick

Tiltalen omfatter seksuelt overgrep og voldtekt, og skal ha skjedd i november 2005. Etter flere runder i retten har kvinnen anket saken videre til en føderal domstol.

Kvinnen var i 2005 en bekjent av en av de tiltalte fotballspillerne. Da hun overnattet hos fotballspilleren, skal hun angivelig ha blitt voldtatt av alle de tre daværende FC Thun-spillerne.

- Min klient har slitt i lang tid. Nå vil hun komme seg videre, sier advokat Marcel Grass til Blick.

Kvinnen har uttalt at hun ble slått og presset mot sin vilje på fotballspillerens sofa. Alle de tre tidligere fotballspillerne nekter for at de har gjort noe galt.

Rettssaken i Sveits går bak lukkede dører denne uka.

- Begge parter ba om å slippe å forklare seg for offentligheten, sier advokat Evelyne Halder til 20Minutes.

FC Thun kommer fra byen Thun som ligger i kantonen Bern.

- Dette er noe som går 11 år tilbake i tid og ikke har noe med klubben å gjøre, sier FC Thun-president Markus Lüthi til Berner Zeitung.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media