Fotballopprør i TV 2

Sportsjournalistene forbannet på redaksjonsklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV 2 og Telenor betalte ufattelige en milliard kroner for rettighetene til norsk fotball de neste fire årene. Når Tippeligaen starter om 12 dager, kommer kanalen til å vise mer fotball enn noensinne.

Det skjer ikke uten motstand.

I dag skriver Bergens Tidende at redaksjonsklubben i TV 2 har sendt brev til ledelsen hvor de spør om fotballsendinger i den faste nyhetstiden påvirker seertallene for nyhetene negativt.

Redaksjonsklubben sendte brevet uten å konsultere med NJ-journalistene på sporten - som naturlig nok opprørte sportsjournalistene på huset.

Meldte seg ut

Avisa hevder at reaksjonene på brevet var sterke blant sportsjournalistene - og at en av medarbeiderne på sporten skal ha meldt seg ut av redaksjonsklubben i protest. Flere andre vurderer å gjøre det samme.

Nå har redaksjonsklubben lagt seg flate og beklaget.

- Medlemmene våre i sportsredaksjonen har oppfattet brevet som et angrep fra klubbens side mot fotballavtalen. Det er en misforståelse som vi i klubbstyret mener ble ryddet opp i sist fredag, sier leder av redaksjonsklubben Kjetil Frugård til Bergens Tidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer