Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballopprør i TV 2

Sportsjournalistene forbannet på redaksjonsklubben.

(Dagbladet.no): TV 2 og Telenor betalte ufattelige en milliard kroner for rettighetene til norsk fotball de neste fire årene. Når Tippeligaen starter om 12 dager, kommer kanalen til å vise mer fotball enn noensinne.

Det skjer ikke uten motstand.

I dag skriver Bergens Tidende at redaksjonsklubben i TV 2 har sendt brev til ledelsen hvor de spør om fotballsendinger i den faste nyhetstiden påvirker seertallene for nyhetene negativt.

Redaksjonsklubben sendte brevet uten å konsultere med NJ-journalistene på sporten - som naturlig nok opprørte sportsjournalistene på huset.

Meldte seg ut

Avisa hevder at reaksjonene på brevet var sterke blant sportsjournalistene - og at en av medarbeiderne på sporten skal ha meldt seg ut av redaksjonsklubben i protest. Flere andre vurderer å gjøre det samme.

Nå har redaksjonsklubben lagt seg flate og beklaget.

- Medlemmene våre i sportsredaksjonen har oppfattet brevet som et angrep fra klubbens side mot fotballavtalen. Det er en misforståelse som vi i klubbstyret mener ble ryddet opp i sist fredag, sier leder av redaksjonsklubben Kjetil Frugård til Bergens Tidende.

REAGERER: Sportsjournalistene i TV 2, her representert ved Davy Wathne, skal ha reagert sterkt på at redaksjonsklubben sendte et bekymringsbrev til ledelsen uten å rådføre seg med medlemmene i sporten. En av dem har også meldt seg ut av klubben i protest. Foto: Truls Brekke
REAGERER: Sportsjournalistene i TV 2, her representert ved Davy Wathne, skal ha reagert sterkt på at redaksjonsklubben sendte et bekymringsbrev til ledelsen uten å rådføre seg med medlemmene i sporten. En av dem har også meldt seg ut av klubben i protest. Foto: Truls Brekke Vis mer

Nyheter må flyttes

Hver søndag skal TV 2 sende en kamp fra Tippeligaen direkte klokka 20, som betyr at den faste nyhetssendingen klokka 21 må flyttes. I tillegg må man få kabalen til å gå opp under fotball-VM. Der starter kampene klokka 15, 18 og 21.

Nyhetsredaktør Stål Talsnes er overbevist om at nyheter og fotball kan gå hånd i hånd.

- 26 søndager skal vi sende fotballkamp i 20-tiden. 18.30-nyhetene forblir uberørt. Etter fotballkampene legger vi opp til ny, fyldig nyhetssending. Opplegget blir omtrent det samme som de siste årene med søndagskamper på TV 2. Forskjellen er at vi nå skal sende nesten hver søndag, og ikke lenger bytte på det med NRK, sier Talsnes.

Han forsikrer at også at man vil finne en løsning med VM-kampene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling