Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballøyas rikeste er god for 150 ganger mer enn Beckham

Men Becks er fortsatt suveren blant spillerne.

VI HAR PENGER, VI TO: Fabio Capello er Englands rikeste manager, men har langt mindre å rutte med enn Englands rikeste spiller, David Beckham. Fotballmagasinet Four Four Two er ute med rikinglista for 2009/2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
VI HAR PENGER, VI TO: Fabio Capello er Englands rikeste manager, men har langt mindre å rutte med enn Englands rikeste spiller, David Beckham. Fotballmagasinet Four Four Two er ute med rikinglista for 2009/2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet.no): Dagbladet skrev nylig om Strømsgodsets Aleksander Aas, som valgte å gå ned i lønn for å hjelpe klubben sin i en vanskelig økonomisk tid.

- Ser man på fotball-Norge generelt føler jeg at det er altfor mange bortskjemte fotballspillere. Som fotballspiller er du fantastisk privilegert: Du tjener godt og kan leve av hobbyen din, sa Aas.

Tar Aas en titt på forholdene i fotball-England, vil han nok se mer bortskjemthet enn han noensinne vil kunne finne her til lands.

I dag offentliggjorde nemlig fotballmagasinet Four Four Two sin årlige rikingliste - og her er det snakk om astronomiske verdier i forhold til det norske spillere kan rutte med - til tross for det nylige pundfallet i forhold til krona.

ALLER RIKEST: Men verken Capello eller Beckham kan måle krefter med denne mannen. Stålgigant Lakshmi Mittal har milliarder til rådighet, dersom han ønsker å spytte inn mer penger i Queens Park Rangers.Foto: SCANPIX/AFP/FREDERICK FLORIN
ALLER RIKEST: Men verken Capello eller Beckham kan måle krefter med denne mannen. Stålgigant Lakshmi Mittal har milliarder til rådighet, dersom han ønsker å spytte inn mer penger i Queens Park Rangers.Foto: SCANPIX/AFP/FREDERICK FLORIN Vis mer

QPR-eier til topps
Four Four Twos liste omfatter alle med tilholdssted eller tilknytning til Storbritannia, og i år er det en nykommer som tar over førsteplassen over de rikeste av de rike.

QPR-investor Lakshmi Mittal er etter magasinets beregninger verdt over 165 milliarder kroner, og han forbigår dermed fjorårets listetopp, Manchester Citys Sjeik Mansour (153 milliarder).

Indiske Mittals familie står i spissen for verdens største stålprodusent, og har etter ryktene blant annet verdensrekorden for kjøpesum betalt for en privat bolig, en rekord han satte da han ga Formel 1-boss og QPR-medinvestor Bernie Ecclestone 630 millioner kroner for et hus i Kensington.

QPR er fortsatt i Championship, men med Lakshmi Mittals økonomiske midler bør de ha ressurser nok til å stige i gradene de neste årene - dersom investoren velger å bla opp.

Mittal og Mansour topper lista foran Chelseas Roman Abramovitsj, Tottenhams Joe Lewis, og Arsenal-aksjeholder Stan Kroenke.

Spillere
Four Four Twos beregninger viser samtidig at David Beckham er den desidert mest velstående spilleren med tilknytning til fotballøya. Beckhams lukrative sponsoravtaler i forbindelse med overgangen til Major League Soccer, samt skyhøy lønn og en kone med forretningsteft, har sendt kjekkasens formue opp i veldig pene 1,12 milliarder kroner.

Interessant nok er det andre spillere med nær tilknytning til Manchester United som følger videre i topp fem blant spillerne. Michael Owen har tjent bra på sin karriere i klubber som Liverpool og Real Madrid før den nylige overgangen til United, og har også en rekke sponsoravtaler han fortsatt hever grei inntekt for. Owen er ifølge magasinet verdt drøye 340 millioner kroner.

På de neste plassene på lista følger Wayne Rooney (333 millioner), Rio Ferdinand (270 millioner) og Ryan Giggs (216 millioner).

Managere
Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det er landslagssjef Fabio Capello som regnes som den rikeste manageren blant de med tilknytning til engelsk fotball. Mannen som tidligere har ledet hver klubb han har sjefet over til ligagull har tjent godt på sine meritter, og har også en grei lønn i det engelske fotballforbundet.

Capello har blant annet en kunstsamling verdt 153 millioner kroner, og regnes som totalt verdt drøye 270 millioner.

For nummer to på lista står vel ikke managersuksessen i like godt forhold til suksessen. Roy Keane sluttet i Sunderland og slitere med Ipswich, men har fortsatt god lønn, samt mye igjen fra de mer lykkelige dager som spiller. Keane har blant annet også tjent godt på selvbiografien han har gitt ut, og er visstnok verdt drøyt 240 millioner.

De tre neste plassene besettes av kjente fjes: Manchester Uniteds Alex Ferguson (198 millioner), Chelseas Carlo Ancelotti (153 millioner), og tidligere landslagssjef Sven Göran Eriksson (135 millioner).

Mer om hvordan Four Four Two utarbeider rikinglista finner du her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling