Fotballpappa dømt for overfall etter dette dommerangrepet

Dansk G13-kamp.

(Dagbladet): I slutten av april dro en dansk fotballpappa det for langt.

Under et lokaloppgjør mellom G13-lagene til Odense Boldklub og Odense Kammeraternes Sportsklubs, gikk den 52 år gamle mannen plutselig til angrep på dommeren. Hendelsen ble politianmeldt.

Se video av hendelsen i videoen øverst i saken.

20 dagers betinget fengsel Ifølge danske BT, er faren nå dømt til 20 dagers betinget fengsel for overfallet. Han må også betale sakskostnadene.

Det var dommer Jim Frandsen som ble overfalt av 52-åringen. Han sier seg fornøyd med utfallet av anmeldelsen.

- Dommen viser at man rett og slett ikke kan gjøre ting som dette. Man går ikke inn og overfaller en fotballdommer, sier han til BT.

Faren skal imidlertid ha beklaget hendelsen da de to møttes i retten i Odense i går.

- Da vi stod utenfor kom han bort, ga meg hånden og sa unnskyld. Jeg er jo en mann, og når andre manner seg opp på den måten tar man det selvsagt imot, sier Frandsen til den danske avisa.

- Sa bare «bum» Jim Frandsen forteller til Dagbladet at han har vært dommer i 15 år, og har over 4 000 kamper bak seg.

I april forklarte han situasjonen slik overfor BT:

- Ballen blir tatt av en OB-spiller og går ut til corner. OB-spilleren blir sur fordi han mener det er frispark. Han blir veldig sur og sier de verste ting til motspilleren, blant annet «din idiot» og du er «hjernedød». Det kan jeg ikke unngå å høre, for jeg står rett ved. Jeg ber ham slutte og snakke ordentlig. Jeg sier det tre ganger, men hver gang får jeg bare «nei» til svar, sier Frandsen.

- Jeg ville gi ham et gult kort, som her gir en ti minutters avkjøling på sidelinja. Men da jeg tar det frem, sier det bare «bum» bakfra, og jeg blir tatt rundt halsen. Etterpå står han og truer meg, mens jeg er på vei vekk.

Det brakte frem vonde minner for fotballdommeren, som har blitt overfalt en gang tidligere. Da ble han angrepet med flaske, og fikk et kutt i halsen.

- På Facebook har mange spurt meg hvorfor jeg ikke slo tilbake. Men det handler ikke om å kunne eller å være sterk nok til det, det handler om å være klok, sier Frandsen til Dagbladet.

Foreldrevettregler Geir Åge Holen, dommerkonsulent i Norges Fotballforbund, fortalte i forbindelse med hendelsen tidligere i år, at han ikke kjenner til noen slike episoder i Norge. Skulle det skje havner det hos jussavdelingen i NFF.

- Jeg kan si at det ikke er noe vi ønsker på en fotballbane, for å si det sånn, sier Holen til Dagbladet.

NFF har på sine hjemmesider noen foreldrevett-regler, som blant annet inneholder følgende setning:

«Respekter dommerens avgjørelser — selv om du av og til er uenig!»