DRØMMECOMEBACK: Kjetil Wæhler var tilbake på fotballbana igjen da Sogndal banket Viking 4-0. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
DRØMMECOMEBACK: Kjetil Wæhler var tilbake på fotballbana igjen da Sogndal banket Viking 4-0. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer

Eliteserien - 8. serierunde

Fotballpensjonisten Kjetil (41) hylles av Riise etter makeløst comeback. Viking-sjefen raser

Bare to dager etter at Kjetil Wæhler annonserte sitt comeback, storspilte han i Sogndals fabelaktige 4-0-seier over Viking. Slik var 18.00-kampene i Eliteserien.

  • Sogndal - Viking 4-0
  • Sarpsborg 08 - Tromsø 1-1
  • Odd - Strømsgodset 2-0
  • Sandefjord - Haugesund 2-0
  • Kristiansund - Lillestrøm 1-1

(Dagbladet): Forrige serierunde i Eliteserien var Kjetil Wæhler (41) fotballekspert. I dag var han plutselig i startelleveren til Sogndal, bare to dager etter at han annonserte et overraskende comeback på det høyeste nivået i norsk klubbfotball.

Superveteranen gikk rett inn og styrte forsvaret til Sogndal, slik han har gjort i utallige år for klubber som Vålerenga, Lyn, Aalborg og IFK Göteborg. Wæhler begeistret sin tidligere landslagskollega John Arne Riise og eks-landslagssjef Egil «Drillo» Olsen i TV 2s FotballXtra.

- Kjetil har full kontroll og er jo helt sjef der bake. Han dirigerer og styrer forsvaret, akkurat som han gjorde før i tiden, sier John Arne Riise.

Sogndal har vært ekstremt uheldig med skader denne sesongen, men anført av Wæhler i midtforsvaret murte de igjen bak hjemme mot Viking. Enda mer imponerte de imidlertid offensivt, hvor Eirik Bakkes menn kjørte over siddisene fra første minutt.

Utrolige Koomson

Ved siden av Wæhler var det naturligvis hat trick-helten Gilbert Koomson som sto fram som kampens store profil. Ghaneseren var en av Eliteseriens assistkonger i fjor, men tok i dag scoringsansvar og puttet like godt tre mål hjemme mot Viking, før Martin Ramsland la på til 4-0 like før slutt.

HAT TRICK:  Gilbert Koomson scoret tre mål da Viking ble slått 4-0. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
HAT TRICK:  Gilbert Koomson scoret tre mål da Viking ble slått 4-0. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Også Espen Næss Lund gjorde fotballcomeback da han kom inn for en skadet Victor Grodås. Selv om skadene fortsetter å forfølge Sogndal, leverte de rundens mest overbevisende forestilling i Eliteserien.

- Det var fullstendig enveiskjøring fra start til slutt. Dette gjør godt for Eirik Bakke og ikke minst for Kjetil Wæhler og Espen Næss Lund, oppsummerer Riise i TV 2s FotballXtra.

Oppgitt Viking-trener

Viking-trener Ian Burchnall var på sin side rasende over at de ikke klarte å utnytte det faktum at Sogndal hadde «fotballpensjonister» i forsvaret.

- Sogndal stiller med en 41-åring som ikke har spilt fotball på seks måneder. Det er altfor dårlig at vi ikke klarer å utnytte det. Jeg skjønner ikke hvordan vi klarer å være så passive, sier Viking-treneren til Eurosport.

Langt mer fornøyd var Eirik Bakke.

- Det er sterkt hvordan Kjetil kommer inn og styrer forsvaret fra dag én, men det er mange som er gode i dag, sier Sogndal-treneren.

41 år gamle Wæhler, med draktnummer 41, tok på ingen måte av etter drømmecomebacket.

PÅ VINNERSPORET: Odd kunne juble over nok en hjemmeseier mot Strømsgodset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
PÅ VINNERSPORET: Odd kunne juble over nok en hjemmeseier mot Strømsgodset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg visste at den fysiske formen var bra, selv om det er lenge siden jeg har spilt en kamp. Det er morsomt å komme inn og bidra, sier Wæhler til Eurosport.

Odd slo Godset

Dag-Eilev Fagermos Odd slo Strømsgodset i Skien. Etter en tam 1. omgang, satte Riku Riski inn sitt annet mål for sesongen etter en knapp time.

Finnen trillet ballen forbi Espen Bugge Pettersen etter at SIF-stopper Jakob Glesnes hadde bommet på en pasning fra Fredrik Oldrup Jensen i retning Olivier Occean. Occeans merkelige mottak sendte Riski i perfekt posisjon.

Jensen headet selv inn 2-0 etter en flott corner fra Thomas Grøgaard. Odd klatret til 2. plass på tabellen, all den tid Sarpsborg 08 overraskende nok ga bort to poeng hjemme mot Tromsø.

Sterkt av Tromsø i Sarpsborg

Tromsø tok ledelsen, men etter 72 minutter utlignet innbytter Erton Fejzullahu. Spissen berget 1-1 og ett poeng for vertene.

- Tromsø sto bra imot oss i dag, men vi burde ha scoret flere og tatt tre poeng. Jeg burde selv ha satt den store sjansen jeg fikk på 1-1, sier hjemmelagets Patrick Mortensen til Eurosport.

- Vi er fornøyd med poeng på en vanskelig bortebane, men slik det ble er jeg misfornøyd med at det ikke ble tre, supplerer TIL-trener Bård Flovik.

STERKT POENG: Tromsø og Thomas Lehne Olsen tok et sterkt bortepoeng i Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STERKT POENG: Tromsø og Thomas Lehne Olsen tok et sterkt bortepoeng i Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg fikk Andreas Albech utvist tre minutter før slutt, men klarte likevel ett poeng. Thomas Lehne Olsen scoret Tromsøs mål.

Sjansesløsing i Kristiansund

Tabellnaboene Kristiansund og Lillestrøm delte poengene med 1-1 i det første eliteseriemøtet mellom de to lagene. Jonas Rønningen og Simen Rafn scoret målene.

- Jeg føler vi fortjente å vinne kampen. Vi kom tilbake og fikk med oss ett poeng. Vi slo kanskje litt for mye i luften denne gangen. Det ble litt stress, og vi fikk ikke helt rytmen i laget, sier LSK-trener Arne Erlandsen til Eurosport.

- Når man leder på hjemmebane er det litt surt ikke å vinne. Jeg føler vi hadde kontroll, men vi blir straffet for feil i denne divisjonen, mener Christian Michelsen.

Sandefjord til nye høyder

Lars Bohinens menn slo Haugesund 2-0 hjemme i Sandesjod. Abdoulaye Seck sendte Sandefjord i ledelsen etter 57 minutter, og ett minutt før full tid punkterte André Sødlund kampen ved sin 2-0-scoring.

Sandefjord er med sine 13 poeng bare to poeng bak Odd på 2. plass. Hvalfangerne har fått en helt annen start på sesongen enn sist Bohinens mannskap var oppe i det gode selskap.

- Vi har matchvinnere i begge ender av banen, og det er ekstremt viktig, oppsummerer Lars Bohinen overfor Eurosport.