Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballpøbler mistenkes for drap

Fotballpøbler i Sverige knyttes også til drap, ran og seksualforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse av 301 svenske fotballpøbler. Derfor ønsker det svenske fotballforbundet et regelverk som gjør at politiet og klubbene kan samarbeide.

-  Vårt ønske er at politiet og klubbene kan samarbeide slik at personer som har gjort seg skyldige til kriminelle handlinger knyttet til arenaen blir hindret i å komme tilbake, sier forbundsleder Lars-Åke Lagrell til Expressen.

Politiet kartla fotballpøblene, totalt 301 menn, fra 1994 til 2004. Navnene på disse går igjen i tusenvis av politisaker utenfor fotballen i de ti årene kartleggingen pågikk.

Etter bråket på Söderstadion under kampen mellom Hammarby og Djurgården er nå 20 menn identifisert. Politiet og klubben undersøker nå hva disse personene gjorde på arenaen.

Ekspert på hooligans, den engelske politimannen Steve Thomas, råder svenskene til å innføre nye regler som gjørsamarbeidet mellom klubber og politiet lettere.

-  I England har vi en nulltoleranse-lov som gir politiet og klubber et verktøry som gjør at de kan jobbe tett. Politiet og klubbene bytter jevnlig informasjon. Det holder med å kaste noen ut fra arenaen for å ha vært for fulle, så får politiet hans navn og andre personopplysninger av klubben, sier han til den svenske avisen.

(ANB)

TRIBUNEBRÅK: Fotballpøbler i Sverige knyttes nå også til andre typer kriminalitet. Foto: SCANPIX
TRIBUNEBRÅK: Fotballpøbler i Sverige knyttes nå også til andre typer kriminalitet. Foto: SCANPIX Vis mer