Fotballpøbler stoppet kamp i Sverige - igjen

Ny tribuneskandale.

(Dagbladet.no) Kampen mellom Hammarby og Helsingborg i Allsvenskan ble mandag kveld stoppet to ganger, etter at supporterne kastet gjenstander inn på banen.

Først ble kampen stoppet én gang. Og så: Ni minutter før slutt ble det avholdt et kjapt krisemøte mellom dommertrioen og de ansvarlige på stadion, etter at linjemannen ble truffet av en gjenstand, skriver Expressen.

I disse minuttene satt spillerne i garderoben. De ble imidlertid hentet ut på banen igjen, og kampen ble ferdigspilt. Helsingborg vant 2-0.

- Hva skal man si. Det er ikke noe moro å stå og diskutere det her. Det er synd, sier Hammarby-direktør Henrik Appelqvist til Aftonbladet.

- Helt skrudd

Direktøren har ingen gode forslag for hånden på hvordan de skal få bukt med tribunebråket.

- Vi får vel ha en eneste stor nudistleir her, sier han.

Etter kampen gikk Hammarby-spillerne bort til fansen, klappet og takket dem for kampen og stemningen på tribunen.

HAMMARBY I TRØBBEL IGJEN: Det er ikke første gangen supporterne til Hammarby lager bråk. Her fra en kamp mot Djurgården i fjor. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
HAMMARBY I TRØBBEL IGJEN: Det er ikke første gangen supporterne til Hammarby lager bråk. Her fra en kamp mot Djurgården i fjor. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Vis mer

- Det er jo bare helt skrudd, sier Canal Plus-ekspert Cain Dotson.

I august skjedde en lignende episode under kampen mot Malmö. Klubbens høyreback og nordmannen Jon-Inge Høiland fikk øl sprutet på seg og han ble truffet av et plastkrus. Kampen ble stoppet i ti minutter før den ble blåst i gang igjen.


Og for et drøyt år siden ble derbyet mellom Hammarby og Djurgården avbrutt etter 54 minutter, etter at supporterne
kastet bengalske lys inn på banen.

PASSET PÅ: Hammarby-fansen ble passet godt på i Fredrikstad under UEFA-cupkvaliken i sommer.
HAMMARBY I TRØBBEL IGJEN: Det er ikke første gangen supporterne til Hammarby lager bråk.