GODE TALL: Torsdag hadde Norges Fotballforbund sin halvårige gjennomgang av klubbøkonomien i toppfotballen basert på innrapporterte tall fra klubbene. Der kom fotballpresident Terje Svendsen med oppmuntrende tall.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GODE TALL: Torsdag hadde Norges Fotballforbund sin halvårige gjennomgang av klubbøkonomien i toppfotballen basert på innrapporterte tall fra klubbene. Der kom fotballpresident Terje Svendsen med oppmuntrende tall. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Fotballpresidenten: - Beste økonomiske resultat noensinne

Økonomien i norske fotballklubber er i kraftig bedring.

Økonomien i norske fotballklubber er i kraftig bedring, mye takket være internasjonal suksess i 2015. Noen klubber må likevel fortsette med sine handlingsplaner.

Torsdag hadde Norges Fotballforbund sin halvårige gjennomgang av klubbøkonomien i toppfotballen basert på innrapporterte tall fra klubbene.

- Resultatene for 2015 er bedre enn noensinne. Det kommer selvfølgelig av at man har hatt sportslig suksess. To av våre beste lag gikk til gruppespill og mellomspill i europaligaen (Rosenborg og Molde). Dette viser viktigheten av det å delta og lykkes internasjonalt, sa fotballpresident Terje Svendsen.

- Da drypper det penger på både den aktuelle klubben, andre norske klubber og NFF. Men det er for tidlig å friskmelde, og det må fortsatt utøves sterk kostnadskontroll i klubbene, tilføyde han.

Av klubbene i eliteserien for menn befinner bare Brann og Start seg i såkalt rød sone - det laveste nivået i NFFs kategorisering med hensyn til klubbøkonomi. De to klubbene hadde samme status ved forrige innrapportering og må fortsette handlingsplanene som ble utarbeidet den gang.

Viking har på sin side tatt steget ut av røde sone - etter å ha justert sin økonomi til det bedre over tid.

I 1. divisjon er Bryne, Kristiansund, Raufoss, Sandnes Ulf og Ull/Kisa i rød sone, og må ta grep for å forbedre sin klubbøkonomi innen neste innrapporteringsperiode.

På kvinnesiden har samtlige klubber på øverste nivå unngått å bli plassert i klubblisensnemndas røde sone.

- I toppserien er det ingen klubber i rød sone. Men vi vet samtidig at klubbene i toppserien er skjøre, og mer utsatt for svingninger, sa fotballpresidenten torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.