Fotballpresidenten beskyldes for korrupsjon i ny bok: - Dette finner jeg meg ikke i

Sterke anklager.

ANKLAGER: I dag kommer boka «Fotballagenten» av Knut Høibraaten i norske butikkhyller, og ifølge VG beskylder forfatteren fotballpresident Yngve Hallén for korrupsjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ANKLAGER: I dag kommer boka «Fotballagenten» av Knut Høibraaten i norske butikkhyller, og ifølge VG beskylder forfatteren fotballpresident Yngve Hallén for korrupsjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen kommer boka «Fotballagenten» av Knut Høibraaten i norske butikkhyller, og forfatteren beskylder fotballpresident Yngve Hallén for korrupsjon.

Episoden skal ha skjedd under Halléns tid som daglig leder i Sogndal, og settes i sammenheng med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball.

Overfor VG nekter Hallén for anklagene, og varsler søksmål mot forfatteren.

- Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boka kommer ut, vil jeg forfølge dette juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhodet ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sier Hallén.

Forfatteren selv hevder han har dokumentasjon på at Hallén og en sportsdirektør ville ha 5000 euro (omlag 40 000 norske kroner) under bordet i forbindelse med overgangen, og viser til en e-post sendt fra en polsk agent ved navn Marcin Hakman. Ingen blir navngitt i denne korrespondensen.

- Hvis det var meg det sto om, og jeg ikke hadde noe med det å gjøre, hadde jeg følt det veldig urettferdig. Men hadde jeg sittet i en så høy stilling som Hallén, hadde jeg forstått det. Det er nulltoleranse for slike ting, og om det er et halmstrå av mulighet for at det stemmer, så er det viktig å få det avklart, sier Høibraaten til BT.

Høibraaten understreker også at han ikke vet hvem som har mottatt pengene.

Kagge Forlag presenterer boka slik på sine hjemmesider:

«I denne røveraktige boken presenterer han seg selv som den største sleipingen av dem alle. Helt uten blygsel byr han på de villeste historiene om useriøse spilleroverganger, treningsopphold på La Manga som utvikler seg til fylleslag og ellevill festing i store og små norske byer.»

FORTELLER: Forfatteren selv hevder han har dokumentasjon på at Hallén og en sportsdirektør ville ha 5000 euro (omlag 40 000 norske kroner) under bordet i forbindelse med overgangen, og viser til en e-post sendt fra en polsk agent ved navn Marcin Hakman. Ifølge BT blir ingen navngitt i denne korrespondensen. Foto: Kagge Forlag
FORTELLER: Forfatteren selv hevder han har dokumentasjon på at Hallén og en sportsdirektør ville ha 5000 euro (omlag 40 000 norske kroner) under bordet i forbindelse med overgangen, og viser til en e-post sendt fra en polsk agent ved navn Marcin Hakman. Ifølge BT blir ingen navngitt i denne korrespondensen. Foto: Kagge Forlag Vis mer