Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballpresidenten er hvit som snø - det er Høibråten og Kagge Forlag som ikke er til å stole på

Renvaskelsen av Yngve Hallén gjør ikke boka til Knut Høibraaten noen tjenester. Røverhistorier holder sjelden vann.

 FOTBALLPRESIDENT:  Yngve Hallén.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FOTBALLPRESIDENT: Yngve Hallén. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Når BDO, et av landets største og ledende kompetansehus innen revisjon og rådgiving, renvasker fotballpresident Yngve Hallén for alle udokumenterte påstander skrevet av røveragenten Knut Høibraaten, står Dusteforbundets forslag om å brenne boka ved lag.

• Les kommentaren: Dusteforbundet anbefaler: Brenn boka, eller meld deg inn i Profetens Ummah.

DERMED SPILLER DET ingen rolle at Trond Fylling tok seg noen friheter og benyttet disse til å signere papirer på en måte han ikke hadde fullmakt til. Bokas mest oppsiktsvekkende påstand blir ikke mer troverdig av den grunn. At samme Fylling har uttalt seg relativt upresist og forvirrende i et par avisintervjuer da saken raste som verst i begynnelsen av oktober, hjelper heller ikke.

For det faktum at Trond Fylling per definisjon gikk ut over sine fullmakter da han ble hyret inn av Sogndal for å hjelpe dem med å skaffe en keeper våren 2008 - og på veien signerte papirer med en tittel som ikke var hans - gjør ikke fotballforbundets president til en korrupt skurk.

Og det er det denne saken har handlet om.

TROVERDIGHETEN I HØIBRAATENS påstander om at Yngve Hallén de facto puttet penger i egen lomme da Piotr Leciejewski kom til Sogndal, er dermed lik null. Med mandat fra Norges Idrettsforbund fikk BDO i oppdrag å bekrefte eller avkrefte sannhetsinnholdet i de framsatte beskyldningene. Hele smørja er nå avkreftet. En konklusjon som helt sikkert ikke overrasker forfatteren.

Høibraaten visste jo ikke om det han skrev var sant.

Det var bare noe han hadde hørt.

FAKTAUTREDNINGEN SOM ER gjort av BDO gir imidlertid viktig innsyn og dokumenterer for en gangs skyld det mange av oss vet, men som det alltid er vanskelig å bringe til torgs når en spiller flytter fra A til B. Hvordan mange agenter og speidere jobber. Hvor mye de betales for ikke alt for mye arbeid. Og i denne spesifikke saken - Piotr Leciejewskis overgang fra Polen til Norge - hvor mange det kan være om beinet. For det var ikke bare en mann som tjente penger på at Sogndal fikk ny keeper i 2008 - av de 300 000 kronene som ble utbetalt i agenthonorar var det fire mann som skulle ha sin del av kaka.

Er det rart klubbene sliter med økonomien?

Nei!

Er det rart fotballagenter flest, og de trenger ikke å ljuge i bokform en gang, har et dårlig rykte i opinionen?

Dobbelt-nei.

YNGVE HALLÉN SIER han vurderer søksmål mot Høibraaten og Kagge Forlag. Det er et skritt han bør ta. Han bør søke økonomisk kompensasjon og inngå et forlik på veien til rettssalen. For ingen bør slippe lettvint unna en lettvint omgang med sannheten.

Og det finnes mange gode formål der ute som trenger penger.

 VISSTE IKKE OM DET VAR SANT:   Knut Høibraaten. 
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VISSTE IKKE OM DET VAR SANT: Knut Høibraaten. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media