Fotballpresidenten frykter klubb-konkurser

Utgiftseksplosjon i norsk fotball.

Fotballpresident Sondre Kåfjord er bekymret over utgiftseksplosjonen i norsk fotball.

- Fortsetter det slik, kan det skje at klubber rett og slett går konkurs - i ytterste konsekvens, sier Kåfjord til Aftenposten.

Fotballpresidenten etterlyser mer budsjettdisiplin og nøkternhet.

- Når klubbene samlet sett har inntekter på 1 milliard kroner og går kun 8 millioner i overskudd, virker det som om det er en økonomisk lov som sier at hver inntektskrone finner sin utgiftskrone, sier Kåfjord.

Spesielt er Kåfjord bekymret for den enorme lønnsveksten.

- Går du inn i tallene for 2006 så viser de en lønnsøkning for spillerne på 40 prosent. Det utgjør veldig mange penger. Det er heller ikke spesielt god økonomi å måtte betale for to trenere i løpet av en sesong, sier Kåfjord.

Han er usikker på om alle eliteserielagene klarer å få lisens for 2008-sesongen.

(NTB).

- KLUBBER KAN GÅ KONK: Fotballpresident Sondre Kåfjord, som her deler ut seriepokalen til Rosenborg-kaptein Roar Strand, frykter at enkelte klubber kan få økonomiske problemer hvis utviklingen fortsetter som nå. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
- KLUBBER KAN GÅ KONK: Fotballpresident Sondre Kåfjord, som her deler ut seriepokalen til Rosenborg-kaptein Roar Strand, frykter at enkelte klubber kan få økonomiske problemer hvis utviklingen fortsetter som nå. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer