Fotballpresidenten må forklare seg for forbundsstyret

Om Drillo-avskjedigelsen.

IKKE LIKE LYSTIG: 
Per-Mathias Høgmo (t.v.) ble presentert som Norges nye landslagssjef i fotball 27.september. I ettertid viser det seg at samtalene mellom fotballpresident Yngve Hallén og tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen ikke nødvendigvis var så preget av enighet om situasjonen som det ble gitt inntrykk av.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IKKE LIKE LYSTIG: Per-Mathias Høgmo (t.v.) ble presentert som Norges nye landslagssjef i fotball 27.september. I ettertid viser det seg at samtalene mellom fotballpresident Yngve Hallén og tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen ikke nødvendigvis var så preget av enighet om situasjonen som det ble gitt inntrykk av. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

MARIBOR (Dagbladet): Under overskriften «Forbundsstyret reagerer på Drillo-sparkingen» meldte TV 2 i formiddag at flere av medlemmene i Fotball-Norges øverste tillitsorgan reagerer kraftig på måten Egil Drillo Olsen ble fjernet fra landslagssjefjobben på.

Dagbladet har de siste ukene vært i kontakt med flere av medlemmene, og får bekreftet at mange nå undrer seg over hva som egentlig skjedde etter at forbundsstyremøtet ble hevet litt over klokka 15.30 torsdag 26. september:

Da hadde personene i rommet nettopp banket igjennom at Per-Mathias Høgmo skulle bli ny landslagssjef. Styret ga i tillegg sin tilslutning til at byttet kunne skje nå, om Egil Drillo Olsen selv var innstilt på en sånn løsning.

Noen timer seinere, da Yngve Hallén og Kjetil Siem hadde snakket med Olsen, ble det klart at Drillos tid som norsk landslagssjef var over.

Harmdirrende brev Allerede før Per-Mathias Høgmo ble offisielt presentert på Ullevaal Stadion, fikk Dagbladet kjennskap til at styremedlemmer ønsket å understreke at de slett ikke hadde gått inn for å presse Drillo ut.

Likevel har fotballpresident Yngve Hallén selv uttalt at forslaget om å kutte båndet til Drillo nå, ble lagt fram som et ønske fra forbundsstyret da de snakket med Drillo. Drillo svarte «både ja og nei» da Dagbladet den fredagen spurte om han følte seg sparket. Noen dager etterpå omtalte han avskjedigelsen som «et sjokk».

Og i da gikk kona Sigrun Vedelden ut i VG med et harmdirrende brev hvor hun omtalte ektemannens avskjed som at han ble sparket ut.

Redegjørelse Utad vil ingen av forbundsstyremedlemmene kommentere hva de tenker om det som er kommet fram de siste par ukene. De fleste vil ikke si noe nå.

Dagbladet får imidlertid bekreftet at Yngve Hallén vil bli bedt om en grundig redegjørelse på det neste møtet. Nå er det blitt sagt så mye som tyder på at Drillo ble presset ut - på en måte som var annerledes enn det styremedlemmer følte de ga tilslutning til.

Men ikke alle ser behovet for å grille presidenten. Styremedlem Arne Aambakk uttaler dette når vi spør om saken vil bli gjennomgått på deres neste møte, som avholdes 23.-24. oktober:

-Det tør ikke jeg å si. Blir den satt opp på sakslista, så gjør den nok det. Som regel har vi en evaluering av ting vi har vedtatt tidligere, så jeg vil ikke se bort fra det, sier Aambakk.

- Men jeg vil ikke ta initiativ til det. Utover det er det Yngve Hallén som uttaler seg på vegne av forbundsstyret, og jeg trenger ikke si noe mer enn det han har sagt i denne saken.