Per-Mathias Høgmos landslagssjef-framtid i fare:

Fotballpresidenten om Høgmos framtid: - Det blir nok en tidligere evaluering enn vi først tenkte

Skulle egentlig evaluere Høgmo etter tre kamper.

- BLIR NOK EN TIDLIGERE EVALUERING: Fotballpresident Terje Svendsen var skuffa etter tapet mot Aserbajdsjan, noe han ikke la skjul på etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- BLIR NOK EN TIDLIGERE EVALUERING: Fotballpresident Terje Svendsen var skuffa etter tapet mot Aserbajdsjan, noe han ikke la skjul på etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Aserbajdsjan - Norge 1-0

BAKU / OSLO (Dagbladet): Skandaleresultatet i Baku kan allerede ha avgjort Norges VM-kvalifisering. For akkurat nå ser det svært mørkt ut med tanke på en eventuell plass i VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Flere medier i Norge krever Per-Mathias Høgmos avgang, deriblant Dagbladets egen Morten Pedersen, som mener Høgmo er «dead man walking».

Høgmo selv ville ikke diskutere om han var rett mann for jobben etter tapet, det klarer heller ikke fotballpresident Terje Svendsen å uttrykke.

- Vi har tidligere sagt at vi står foran tre viktige kamper i høst, og at vi skulle ta en evaluering etter disse tre. Men vi tar jo alltid vurderinger, sier Svendsen, og innrømmer at de kanskje vil ta en vurdering tidligere en de først hadde tenkt, altså enten før eller etter kampen mot San Marino på Ullevaal, tirsdag.

Unnvikende svar på spørsmål om tillit

Svendsen la ikke skjul på at han var skuffa over resultatet, men påpekte at det er dobbeltlandskamp denne perioden, og at det blir feil å gjøre seg opp en status etter tapet mot lilleputten Aserbajdsjan.

- Nå må vi ha fokus på den kampen som vi har på tirsdag, og så får vi summere opp litt når vi er ferdige da.

Tidligere har fotballforbundet sagt at Høgmo ikke har noen resultatkrav. Men Svendsen sier landslagssjefen uansett evalueres etter hver kamp - selv om han ikke kommer med noen konkrete svar på hvordan styret nettopp evaluerer Høgmos jobb.

1-0: Her får du høydepunktene. Se alle høydepunktene fra Aserbajdsjan - Norge og resten av kveldens kamper i VM-kveld på MAX klokka 22.45. Video: Max Vis mer

På spørsmål om styret nå vil samles like etter San Marino-kampen på tirsdag, svarer fotballpresidenten et raskt og enkelt nei.

Men når han så får spørsmål om Høgmo har full tillit, er svaret litt mer unnvikende.

- Så lenge han er trener for Norge har han det. Vi tar en evaluering. Kanskje litt tidligere enn vi først tenkte.

- Forventer at han forholder seg til kontrakten

Tidligere i kveld fikk Høgmo spørsmål om han var rett mann til å lede Norge mot Tsjekkia i november. Han ønsket ikke å gå inn på spørsmål rundt hans stilling som landslagssjef etter kampen, men svarte likevel at han var rett mann.

- Jeg forstår godt at han sier han vil lede mot Tsjekkia, han har kontrakt ut denne kvalifiseringen, og jeg forventer ikke noe annet enn at han forholder seg til den kontrakten. Vi har som sagt ikke gjort noen evaluering, så får vi se.

Uansett hva fotballforbundet nå kommer fram til, sier Svendsen at det ikke vil skje noe før kampen mot San Marino.

- Det er helt uaktuelt å gjøre noe i forkant den kampen. Nå må vi levere en god prestasjon mot San Marino, riste denne skuffelsen av oss og forhåpeligvis levere en bra prestasjon og et godt resultat på tirsdag, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer